Google+

onsdag 22 oktober 2008

Putsen är slut!!!

Vi håller som bäst på att putsa huset, men det är lite krångel på vägen. Sprutan har inte fungerat perfekt och det tar en väldig tid att backa tillbaks all puts hela vägen i slangen och sedan börja om från början igen. Och nu nu är putsen slut också (igen!).

Det är lite frustrerande när man fått offert och leverans från Finja och det inte stämmer. Det kanske skulle kunna skilja lite, men det handlar om nästan den dubbla mängden, som vi fått köpa extra än så länge. Vi fick totalt 330 säckar fördelat på tre olika sorters puts, men om det fortsätter så här kommer vi få nästan den dubbla mängden fakturerad till oss till slut.

Det första lagret skulle läggas väldigt tunnt, 2mm, och bara vara som en första tätning och utjämningsputs. Därför är det det förståeligt att det går åt alldeles för mycket om det ibland blir för tjockt och de kanske dessutom inte hade räknat med att putsa grunden (?). Därför kändes det ändå okej att köpa till extra sådan puts. Vi fick 1 ½ pall (55 säckar) och fick köpa till en pall till (40 säckar).

Nu håller vi som bäst på med det andra lagret och det ska vara det tjockaste lagret, 1-1½ cm, och nu är det också slut. Vi har hela baksidan med utbygget och halva gaveln kvar. Vi fick 5½ pallar av den här sorten (220 säckar) och har beställt 3 pallar till, så får vi se hur långt det räcker... Bara att hålla tummarna!

Vi kanske har gjort något alldeles fel, men jag vet inte riktigt vad man skulle kunna gjort annorlunda. Men vi får väl fortsätta jobba på, för resultatet är vi helnöjda med så härlångt. Vi kan ju inte lämna resten oputsat...

Här är inlägget när M putsar.

6 kommentarer:

Malin sa...

Tänk om något någon gång kunde bli billigare och enklare än planerat;-) Lycka till
/Malin

Lösvirkesbyggarna sa...

Det är ju inte precis som att man kan säga - Ja men då så, då får det räcka med puts på halva huset. :)
Det kommer att bli så fint!
Kram Anna

Lundagård... sa...

Ja hur man än tar i så verkar det mesta bli dyrare än man planerat...
Vad jag har förstått så tillverkas gysinges färg i Finland (ev. uula som vi har målat mycket med) gillar ändå ottossons bättre, som då alltså görs i Sverige :)

Mitt Egnahem sa...

Hej! Vad kul att du hittat till min sida! Jag fann dig genom en annan favioritblogg, Lundagård. Oj vilket projekt ni håller på med, vad duktiga ni är och vad FINT det blir!!! Här finns mycket att titta på. Vilka vackra ongivningar ni har också. Kul att läsa och lyck, lycka till! Känner igen mig i alla renoveringstrubbel som kan dyka upp... MVH Värmländska Mitt Egnahem

Helene sa...

Kämpa på!
Det blir så fint.
Tycker det är kul att följa er, fast vi inte tänker bygga i samma stil.
Jag gillar ändå den stilen då vi bor i ett hus från 1922 nu.
För oss blir det ett modernt hus, förhoppningsvis ändå med charm/hemtrevnad.

Mrs Small Town sa...

I mina ögon gör ni ett fantastiskt jobb med eran fasad. Jag tycker det här med puts verkar så svåååårt.

Jag skänker er en tanke och hoppas (för oss alla) att det blir en lång och mild höst :-)

Kram
Sara Small Town