Google+

måndag 20 oktober 2008

30 kilo köttfärs och full frys efter jaktveckan

Nu är (äntligen) jaktveckan över och allt återgår till det normala. Det har givit utdelning; två kalvar och två vuxna. Tilldelningen är uppfylld sånär som på en kalv, som sparas till senare.

Eftersom frysen nästan var tom, passade vi på att slakta en ko också när vi ändå hade slaktbord och kvarnen framme. Så nu är frysen nästan fylld igen. Det känns skönt! Men vi blev lite fundersamma när hela säcken med nötfärs låg på köksbordet. När vi stoppade i den i påsar kom vi fram till att det nog var ungefär 30 kg. Det låter ju helt otroligt mycket tycker jag. Sen finns det nog lika mycket stekar och annat kött, så vi borde klara oss. Men av erfarenhet vet vi att det går åt. Vi har varit utan nu ett litet tag och varit tvungna att köpa och det är inte detsamma.

Pojkarna hjälper till att mala färsen.


Den jättelika säcken med färs

6 kommentarer:

Taklyftet sa...

Vilka mängder.
Jag kommer att få älgkött på torsdag men det är bara en kalv som delas på halva jaktlaget så det blir inte så mycket.
Det ska bli kul att se före och efter bilderna på toan framöver.
Du får ha en bra vecka!

ColonialEast sa...

Shit vad mycket mat! Nu behöver ni ju inte fundera så mycket vad ni ska handla när ni åker till affären. Det lär ju inte blir köttfärs i alla fall :-) Jättekul att följa ert bygge! Kram!!

Lösvirkesbyggarna sa...

Hi hi, jag rensade lite som du bad mig om. Tack för dina kommentarer! Härligt med så mycket mat, men det måste samtidigt vara skönt att jakten är över?
Kram Anna

Malin sa...

Åååh, vad jag bli avundsjuk! Tänk att ha eget kött det är något helt annat än det man köper. Vi brukar beställa en ren varje år och det är så mycket godare.
Hälsningar
/Malin

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Taklyftet och Petra, Colonial East, japp verkligen mycket mat. Det är helt galet. Och gott med älgkött som variation.

Anna, jag vet inte riktigt. Är lite trött på kvällarna... Och det är skönt att jakten är över. Mest är jag nog trött på såna där älglöss eller vad det heter. De kryper omkring på de konstigaste ställen och är svåra att få tag i. Usch!!

Malin, det låter gott med ren, men jag har nog bara ätit det som renskav några få gånger. Antar att det går att göra mycket mer och godare saker.

Vi har just slaktat en gris, så vi får lite fläsk också och lite senare blir det lamm också. Det rä gott att variera lite...

Mia Manke sa...

Hihi...Nanna säger att det ser ut som ARvid och Tage på bilderna! Är det verkligen det?