Google+

lördag 4 oktober 2008

Nostalgitripp till vårt gamla hus

Det finns några saker jag önskar vi kunde tagit med oss eller gjort likadant som det såg ut i vårt gamla hus. Men vid närmare eftertanke hade de kanske ändå inte passat in hos oss nu. Här är i alla fall några bilder från vårt gamla hus.Vår ena toalett från vårt gamla hus har jag saknat en hel del, men det har avtagit sen vi fick vårt tvättställ på plats här i vårt nya. Jag tänkte ändå visa ett par bilder från den, för jag tycker mycket om den. Kalkstensgolvet och den ljusare delen av väggarna, samt kalkstensskivan bredvid tvättstället och tvättställsarmaturen tycker jag allra mest om. Den sistnämnda ska vi faktiskt ha på vår "fintoalett" i vårt nya också så småningom. Den ligger i garaget och bara väntar.


Det gamla renoverade gjutjärnsbadkaret tyckte vi så mycket om att vi helt enkelt baxade med oss det till vårt nya hus. Nu ser det lite tomt ut här, men eftersom den delen av huset bara används som kontor, så behövs inget badkar. Tyvärr ser man inte mycket av golvet, men det är riktigt vackert. Jag hoppas verkligen att det blir av att vi lägger in det i en toalett och i entréhallen så småningom. Det är lite dyrt, men värt varenda krona.Vitrinskåpet i vårt gamla kök. Det är kanske inget jag saknar direkt, men ville ha med en bild av köket. Det är ljusgult med en något mörkare gul lasyr över med bänkskivor i oljad ek, hemmagjort så klart. Det jag gillar mest i köket är nog egentligen knopparna till luckorna. De är enkla porslinsknoppar och jättesköna att ta i och vissa av dem har fått blanka skruvhuvuden av användning. Skålhandtagen har jag däremot tröttnat på.Det fanns tidigare flera kakelugnar i huset, men två har blivit nerplockade. Den här finns i salen, som lämnats så gott som orört vid renoveringar, bara tapetserat och målat. Den har stått sig fint och skulle inte passa på så många ställen, eftersom det är ungefär 3,17 upp till tak. Ja, man kan ju ta bort några varv med släta delar, men det är ju inte riktigt samma sak. Min förhoppning är att den alltid kommer att få stå här, även om den kanske någon gång i framtiden måste muras om. Den vi ska ha ligger helt dammig och smutsig i gamlastugan.

När jag tog bilderna märke jag hur mycket vi har kvar att ta med oss. Tavlor ett stort skåp, matsalsmöblerna, pianot, en stor spegel med en liten bänk till är bara en del av det, men just nu har vi inte plats för mer möbler. Men jag saknar pianot lite...

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Jag tror det är min första titt här!

Bygger ni ett nytt hus i gammal stil?

Förstår att du saknar er gamla vackra toalett...men det blir nog fint på nya stället också.

Kram Maud

ColonialEast sa...

Hej på er! Ser att ni är igång med putsen. Vad spännande!! Vi är färdiga med slammandet och har börjat "finputsa". Det blir så fint. Helt nytt hus!

Såg ert tvättfat längre ned. Vad är det för något? Ser supersnyggt ut. Det är väl två som sitter ihop?

Kram!!!

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej Malin!
Jag har helt missat dina två senaste inlägg. Ibland är jag inte så duktig på att hänga med i svängarna jag heller! : )
Visst känns det tråkigt att bara ha "fula" bilder att visa upp, men det är ju roligt att se vad som är på gång ändå!

Har ni kvar ert gamla hus utan att någon står och trampar otåligt och vill flytta in?

Vi tror att det kommer vara svårt att avgöra när det är dags att säga upp lägenheten för att det inte ska bli för tätt inpå, eller att vi får stå med dubbla kostnader allt för länge.

Kram Anna

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Som svar på Petra, colonial east´s fråga. Tvättstället heter Stark 3 och är tillverkade av Duravit. Vi ska ha någon form av avställningsyta till vänster om det, för det finns ingen plats att ställa något direkt på tvättstället. Det var det som var tanken, så att inget blir stående där. Men när jag tittade in hos er och såg ditt förslag på tvättställ och möbel, så vet jag inte om vi tänkte rätt ändå... Det var ju såå snyggt! Och jättekul att ni börjar se slutresultatet på ert hus.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Som svar på Anna, lösvirkesbyggarna: Vårt gamla hus finns också på gården och min svärfar, som har ett litet dataföretag, har flyttat in där med sina medarbetare och har det som kontor nu. Några rum använder de inte och där har vi ställt in en del grejer, men det står även kvar en del. Det är så skönt, för vi hade inte fått plats med allt ännu. Vi har ju inte ens golv på ungefär 65 kvm!

gert-åke sa...

Hej på!
Jag satt och surfar runt lite och fick då syn på er blogg, fastnade för denna blogg för jag håller på, att renovera en 1800-tals skånegård + anlaggt trädgård till skånegården. Jag kommer att följa er blogg, har laggt er i favoriter, men kommer att länka om det är ok från er.
Lycka till, hälsar gert-åke.