Google+

onsdag 1 oktober 2008

Första lagret puts

Nu har det alltså blivit dags för att ge huset en riktig ansiktslyftning och ett steg närmare sitt slutgiltiga utseende. Det ska bli jättehärligt!
Martin har inte putsat tidigare och därför gick han in på Finjas hemsida och läste på lite innan han skred till verket. Sedan började han med att slipa han bort ojämnheter med vinkelslipen.

Några sista bilder av huset "naturell". Dörrarna på baksidan är ju på plats också, förresten.Det första lagret med puts ska bara vara 2 mm tjockt och släta till och täcka över, så lecastenarna inte ska skina igenom vid fuktigt väder. Det allra första testade han att slänga på för hand, men efter den kvällen kom han in med helt söndriga händer och ett jättesår på armen där han haft en platta att släta ut och indra bruket från att rinna ner. Dagen efter åkte han till en lokaljärnhandel och lånade den här sprutan, som gör det lite lättare. Men det är väldigt svårt att få ett tillräckligt tunnt lager. Han konstaterade ganska snart att den beräknade mängden av den här puts inte kommer att räcka.


Baksidan är klar förutom en liten trekant uppe i nock. Så högt nådde inte ställningen på lastmaskinen. Han får ställa på en extra ställning ovanpå.


Efter ungefär halva huset tog bruket slut, så han fick köpa en pall med säckar till. Finja hade inte räknat med grunden och det kanske är lite tjockt på sina ställen.


Dagen efter hade han hjälp av vår "dräng", så då gick allt fortade. Det gör mycket när man får hjälp. Snart är det bara gaveln kvar. Man ser också vår mobila ställning, som är helt oumbärlig för oss.

Så här ser huset ut från vägen just nu. Trekanten upptill får han ta efteråt med extraställningen...

... som han gör här. Den är ganska ranglig och jag vågar nästan inte titta när jag ska höja upp honom med lastmaskinen. Det är nog inte nyttigt att ramla så högt uppifrån, men å andra sidan gick han omkring på stenarna när de murade väggarna också och han säger att det inte är så farligt när man är däruppe.

Så ser alltså vårt hus ut just nu. Jag vet inte om man kan säga att det har blivit så mycket snyggare men snart så... De har redan börjat sätta upp nätet som nästa lager puts ska fästa i. Det är tydligen ett litet projekt i sig...

1 kommentar:

Lösvirkesbyggarna sa...

Det går framåt! Vad kul! Martin räds ingenting han ; )
Det är roligt att få se helhetsbilder av huset runt om. Ännu roligare blir det förstås att få se slutresultatet!
Kram Anna