Google+

måndag 17 november 2008

Säsongens första nyingar

Nu har de första kalvarna kommit för säsongen. Det är alltid lika roligt att se dem, små och lite lurviga och eftersom vi har en salig blandning av raser vet man aldrig hur kalvarna kommer att se ut.
Det var mörkt i ligghallen, och det blev lite oro i lägret när jag kom in till dem. Till slut fick jag i alla fall en bild av de båda tillsammans.


En människa kommer och väcker mig, det är nog säkrast att vara hos mamma!


Innan vi hade barn spenderade jag en hel del tid hos djuren. Det är så skönt att jobba med kroppen, efter att ha suttit och jobbat med huvudet.

Då hade jag några favoriter, som var särskilt tama. En mycket speciell dam, som hette Elsa, kom springande när jag ropade och älskade knäckebröd och banan. Sen var det Evert, som var lite sjuk som liten. Därför fick han lite specialvård och blev tam och lite bortskämd. Han fick komma till en annan bonde och bli språngtjur, för han var hade så gott lynne.

Båda dessa exemplar är döda vid det här laget, men en Elvira har vi kvar. Hon var också speciell, men när jag pratade med henne när jag var ute sist, så blev det ingen reaktion alls. Därför kan jag dra slutsatsen att man måste underhålla sina relationer; även till kor, för att bli ihågkommen.

6 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Läser ofta men kommenterar sällan. Är såå imponerad av ert bygge. Det är verkligen genuint från "grund och upp till nockpanna" Så fina färger och materialval...ja allt. Lite skillnad att bygga på ert sätt om man jämför med vårt. Skulle någongång vilja ha tid,ork och råd att bygga på det sätt ni gör. Härligt! Du får ut och plussa lite på Elvira nu till jul då ;o) Kram Petronella

Malin sa...

Oj så söta de är
Hälsar
/Malin

allt o inget med jeanette sa...

Vilka gulliga kalvar!
Mysigt att ha relationer med sina djur :)
jeanette

Hildegunn sa...

O hvilke nydelige kalver !!!
Og for noen flotte farger og lister dere har i huset ! WOW !
LIkte spesielt godt gulvlistene med de klossene på hjørner.
Har også veldig lyst på slik i nye huset-men det blir for dyrt for oss desverre.

Anettes hus sa...

Høres så koselig ut å bo på gård:) Men jeg er veldig allergisk, så jeg hadde nok ikke egnet meg så godt;)

Klem Anette

Gnistrande snö sa...

Men åh så fina de är, den där lilla kalven ser så himla söt ut.
Så häftigt att ha egna kor.

Kram
Katarina