Google+

lördag 15 november 2008

Trädbeskärning på hög nivå

Vi har ju inte någon trädgård att ta hand om än, men det finns ändå en massa stora träd runt gården. Tyvärr är det ganska länge sedan någon gjorde det, så Martin var tvungen att åtgärda en del nu eftersom vissa grenar ser ut att kunna falla ner om det kommer en storm eller snö.

I trädgården till det andra boningshuset är det främst ek och alm. Det är riktigt stora, prakfulla träd, som ramar in trädgården i två vädersträck.

Almarna får sig ett ansiktslyft med motorsågen.

Egentligen är alla träd planterade i ett slags symmetriskt mönster om man tänker det ovanifrån, och skulle kunna bli väldigt fint. Det är några som borde tas bort för att ge bättre plats åt andra och en del nya borde planteras på andra ställen, men som helhet ser det ganska genomtänkt ut.

Vi har också några alléer som jag hoppas kommer bli hela så småningom. Just nu är de lite halvtaskiga och skriker efter omtanke. En allé går längs den allmänna vägen och består av lindar, som jag tycker är en vacker trädart, men dessa exemplar har levt i skugga huvuddelen av sina liv och mår därför inte alls bra. Därför skulle jag vilja ta ner en bit skog alldeles intill vägen och istället ha lite hagmark just där och plantera nya lindar där det saknas. Det skulle vara fint.

På vår framfartsväg finns det också en allé, som vi ska fylla i med nya träd där det fattas. Jag hoppas kunna plantera en del nya till våren eller hösten, när vår trädgård kommit lite mer iordning. (Det är där de flesta kommer att hamna.)

3 kommentarer:

Lösvirkesbyggarna sa...

Tänk vad bra att ni har en del uppvuxna träd så att trädgården slipper se så "ung och kal" ut när ni väl ska anlägga den.
Det är verkligen inte alla som kan skryta med att ha alléer som leder upp till huset. Så pampigt! :)
Ha det så bra i veckan!
Kram Anna

Bergagårdens Lina sa...

Häftigt med alléer! Det är en dröm jag har :)

Vilken stor gård ni måste ha, det ser så fint ut!

Ha en bra dag!

allt o inget med jeanette sa...

Vilket fantastiskt hus!!
Spännande att se allt som händer!
Jeanette