Google+

lördag 22 november 2008

Det händer en del, men är utan bilder.

Jag håller på med vår nya dator och har inte installerat allt färdigt än. Jag är helt ny på Vista och tycker jag får leta efter saker och ting hela tiden, så det tar sån TIID! Har inte flyttat bilderna och photoshop till den nya datorn ännu, så bilderna på det som hänt här får vänta lite.

Men det har faktiskt hänt en del synliga grejer för en gångs skull, så jag har fått en massa energi att fixa i ordning och dona. Det är så roligt när man får lite ordning och slippa några flyttlådor till...

Utan för vår grovingång har Martin grusat upp, "paddat"och sedan, visserligen lite provisoriskt men ändå, ställt en gammal trappa utanför dörren. Det är verkligen skillnad. Nu kan man gå in, utan att riskera att halka omkull och sen är det mycket finare än en lång "ramp" gjord av några plankor lutade mot en pall... så här såg det ut förut.

Lillflickans rum är också färdigtapetserat och igår skurade jag golvet. Sen var det bara att flytta in hennes saker och det gick ju ganksa fort, för hon äger inte mycket i möbelväg än. Och inatt sov hon där första gången.

Vårt sovrum ser väldigt mycket roligare ut nu än det gjorde tidigare, även om det fortfarande finns några flyttkartonger kvar... Då stod spjälsäng och en massa leksaker i olika sorters lådor och korgar, samtidigt som det var en allmän dumpningsplats för sådant man inte har någonstans att ställa det på. Nu har jag plockat i ordning och även tömt några flyttkartonger och det är sån skillnad!

Martin har också målat de foderbitar, som ska sitta under fönstren, så nu är snart alla foder färdiga.

Häromdagen var han och tittade på en kompis hus, som behöver en ny trappa. Han beställde ritningen till den igår, så snart kan jag börja göra en steg-för-steg-visning av trapptillverkning också. Jag har grämt mig lite för att jag inte hann få några bilder från när vår trappa gjordes; det gick så fort och jag visste ju inte att jag skulle börja blogga... Men nu får jag ännu en chans även om det inte är vår trappa, så gör han ju likadant.

I veckan åkte jag också till det välkända lågprislandet Ullared och handlade en massa kul grejer. Det var delvis anledningen till att jag nu fått tummen ur och bytt dator.

Tidigare hade vi en stationär dator stående i TV-rummet med stor skärm, skrivare, högtalare, switch och ip-telefon-grej, samt telefon. Till detta ett inferno av sladdar, som låg helt synliga bakom skrivbordet. Nu har vi tagit över en av företagets bärbara datorer och ska ha den andra i något annat rum istället. Till den här datorn har vi ett fäste som man kopplar alla sladdar till och man kan enkelt ta loss och sätta fast datorn; mycket praktiskt när man har den i jobbet. Det är inte så många sladdar heller och de som finns har jag försökt att ordna lite snyggare. Sen har jag lagt förgreningsdosan i en låda, som jag sedan ställt skrivaren på. Så nu ser man varken sladdarna eller skrivaren. Men det klart, det blir väl till att skaffa ett mindre skrivbord...

Häromdagen frågade Martin också hur luckorna i köket ska se ut. Visserligen är det mycket finare och MYCKET mer lättstädat med luckorna på plats, men jag trodde det fanns mycket som skulle göras innan och hade ställt in mig på att vara utan luckor i minst ett år, kanske två. Därför har jag inte funderat så mycket på hur de skulle kunna tänkas se. Men igår kom han in med några förslag och precis nyss kom han faktiskt upp och avbröt mig i skrivandet och frågade återigen vilken som är bäst. Så det är väl bäst att ta sig en titt då, antar jag...

5 kommentarer:

Malin sa...

Jag har just knäckt Vista vallen och de nya office flikarna för egen del och då är det helt OK.
Hälsar
/Malin

Lösvirkesbyggarna sa...

OM det är bäst att ta en titt! Vad roligt! Luckan är ju så viktig för kökets utseende. Bara man har en riktigt bra lucka (något jag är övertygad att Matin kan fixa) så är det ju relativt enkelt att förnya med knoppar och så när det är dags för förändring.
Ser fram emot bilder.
Kram Anna

Anonym sa...

Vad roligt att se hur du har det och sååå fint det blir! Jag brukar titta in då och då, fick tipset av din mamma som jag jobbar med/Helena

Lilys liv sa...

Då låter som om ni får massvis gjort! Ser fram emot nya bilder!

Ankan sa...

STORT och hjärtligt tack för awarden som du skickade till mig i början av månaden! Jag har varit en dålig bloggare på sistone men läste ditt inlägg igår!

Ni har verkligen ett superspännande projekt på gång, (så att det kittlar i magen :)och många spännande länkar! Jag länkar gärna till din sida.

Ser fram emot att följadet hela!
Kramar