Google+

fredag 28 november 2008

Lillflickans rum är färdigt!

Så där, nu har jag fått till några bilder på det nya rummet också. Jag har vant mig vid allt rosa nu, men alldeles i början tyckte jag att det blev någon nyans starkare än jag tänkt. Men nu är jag jättenöjd och funderar på en massa skoj saker man kan göra, både här och i de andra sovrummen. Därför är det bara att bocka av några saker på vår Kvar-att-göra-lista. Kul!!


Vi hade tänkt att det här skulle vara förråd och har därför bara ett enda eluttag i rummet. Därför blev det ett vanligt vitt, men nu när det används på ett annat sätt, kanske vi måste byta till sådan vi har på andra ställen.
Det var det första jag såg när jag gick in i rummet, men nu har jag ställt en korg framför, så nu syns det i alla fall inte. Jag vet heller inte om det passar med lamporna vi har satt upp. Men den känns som saker som kommer senare.

Tapeten heter Adrian och är från Sandbergs kollektion. Den har små, silvriga prickar på den ljusrosa bottnen.

Jag kunde inte hitta tapeten på deras hemsida, så därför blev det en egen bild. Kanske är svårt att urskilja prickarna och det är de faktiskt om man inte tittar ordentligt i verkligheten också.
Vi är väldigt nöjda med de grå fodren och listerna också, men det är ett smal, långt (ca 2x5,5 m)och därför lite svårmöblerat rum. Det återstår att se hur länge hon kan bo där, men just nu är det jättemysigt med ett så litet rum till en så liten flicka.

I sovrummet har det lättat en hel del när leksaker och spjälsäng försvann. Nu ser man helt nya möjligheter med rummet, men för tillfället njuter jag bara av att ha platsen tom och luftig. Men jag drömmer om väggfasta garderober med glasdörrar med gardiner. Där kan alla mina tyger och pyssel ha en egen plats och kanske lite mer kläder kan klämmas in också... Vi får väl se, fortsättning följer även här alltså...

Här stod lillflickans spjälsäng och leksaker tidigare.

För mig har det varit en bra dag men, på jobbfronten har det inte varit någon lyckad dag. Imorse kom min svärfar in och ville ha installeringsskivorna jag lånat till den nya datorn. Han hade haft problem med servern de använder i företaget och nu hade den helt slutat fungera. Det blev ilfart till "datordoktorn" i sta´n. Sen har jag inte hört hur det gick.

Martin och vår "dräng", Tommy, har jobbat med en av våra traktorer så gott som hela dagen idag. Den har gått helt sönder och han förklarade, så jag nästan förstod. Något rör hade gått av från tankarna på det sämst tänkbara ställe. De tömde traktorn på 100 liter diesel, men det hade ändå hunnit komma diesel ända in i växellådan, så det blir en tripp till verkstaden imorgon skulle jag tro. Jag hoppas bara att det inte blivit helt förstört...

Vi får väl hoppas att morgondagen blir bättre!

4 kommentarer:

Mia M sa...

Ser jättefint ut i lilla M's rum...rosa som sagt :-) Det måste bli bra med yta hos er nu?!

Jag har utmanat dig hos mig.

Lösvirkesbyggarna sa...

Verkligen ett perfekt litet rum att ha när man är liten! Du visar väl bilder när du har möblerat också?
Ha en trevlig första advent!
Kram Anna

Malin sa...

Fint med ett litet flickrum. Min minsta flicka har fyllt 8 och har just börjat tjata om att få göra om igen!
Ha en fin kväll
/Malin

Anettes hus sa...

Å, såå fint det blir!!! Kjempe-flott jenterom:)

Klem Anette