Google+

onsdag 5 november 2008

Kattgluggar i grunden

Värmeslingorna i grundplattan håller det varmt och skönt under huset, men tanken att luften skulle gå upp till köket och sovrummen har inte fungerat riktigt än. Nu när det börjar bli kallt har behovet av värme blivit akut. För att få luften att cirkulera har M borrat tre hål i grunden och det märks redan skillnad. Tidigare kunde den varma luften inte röra sig, eftersom det inte fanns något tillflöde någonstans.Fotat uppochnerpå. Det bruna är tröskeln (med en massa putsbruk på) och M borrar alltså inte i väggen. Testade att vända på bilden, men det såg också knasigt ut.


Storebror hjälper pappa med lyset. Kolla även in de snygga barnhörsleskydden. Man tager vad man haver... det ser bara för roligt ut.

Det fungerar inte helt som det är tänkt och det hoppas vi beror på att salen och bibilioteket/sovrummet, fortfarande inte har några golv, utan luften kan flöda rakt upp där. När vi får in golven där och gör det helt tätt i fönstren hoppas vi att det blir bättre i hela huset. Men det är en förbättring redan nu, som sagt, och det är skönt.

Här finns mer fakta om grundplattan.

4 kommentarer:

Gnistrande snö sa...

Hej,

hoppas att det löser sig med värmen.
Själv har vi investerat i ett danskt kärnkraftverk, nej jag bara skojar, en dansk scanspis för stora utrymmen som värmer upp hela övervåningen i ett kick. Fast er lösning verkar mycket bättre då slipper man en massa extra hantering av ved.

Vilken söt och duktig storebror som man får se på bilden :-)

Jag tycker att ni är så duktiga!

Ha det så gott!

Kram
Katarina

ColonialEast sa...

Hej Svejs!
Här är en tills om har lite värmeproblem. Sedan en vecka tillbaka kan vi elda i öppna spisen och det är riktigt härligt. Så hemskt när det är rått, kallt och dragigt. Hoppas ni får in lite värme!! Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas att du får en fin helg.
Kram Lallis

Micke sa...

Hej!

Är lite nyfiken på hur ni har tänkt att få tillräckligt med värme, gjorde man på "ert" sätt förr i tiden?
Har ni vattenburen värme i plattan?

Varför har ni gjort en torpargrund med uppvärmd platta istället för "bara" en platta på mark med golvvärme?