Google+

torsdag 11 december 2008

Nu målar jag om i köket!

Jag hade lovat mig själv att inte sätta upp gardiner innan jag målat om i köket. Det kanske låter lite konstigt att måla om efter fem månader i huset, men jag tycker det är för mörkt med hela väggarna i en grågrön nyans. Färgen som sådan är jättevacker, men det bli för mörkt. Eftersom köket ska bli tvåfärgat, så följer jag nu efter runt om i hela köket (Här kan du ser hur det ser ut).Och det bli ljusare och känns större redan efter det första lagret färg. Om ett par dagar fortsätter jag med nästa lager och sen är det bara ett kvar. Och sen blir det gardiner, äntligen!


Före och efter, så här långt.

8 kommentarer:

Anettes hus sa...

Du satte igang ja?! Hi-hi:) Litt av en jobb - men det blir kjempe-flott!! Nydelig farge!

Lykke til videre med julens maleprosjekt:)

Klem Anette

Malin sa...

Jag har också målat för mörkt en gång även om färgen var snygg... Lite förargligt men måste ju våga också!
Hälsar
/Malin

Lösvirkesbyggarna sa...

Vilken skillnad! Jag håller med dig om att den grågröna nyansen är jättefin, men ljust är bra!
Hur kommer luckorna att se ut nu då? *nyfiken*
Kram Anna

Designe sa...

Hej! Det blir såå vackert i köket! Jag älskar pärlspont och det blir ju jättebra med vitt på övre delen..man ser redan nu hur ljust det kommer att bli. Fint med grått nertill oxå!
Det är så kul att titta in här! Ni har ett så fantastiskt hus! Måste fråga om headerbilden..Såg det ut så när ni köpte tomten? Superhäftigt!

Tack snälla för utmärkelsen! Va glad jag blev!..och tack snälla för de vänliga orden om min keramik..som jag knappt vågade visa!:) Kram, kram

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Jo det går fort nu :o)
Tycker att ert sätt att bygga är fantastiskt. Alla valen är gjorda med hjärtat och det blir så gediget. Jätteavis. Skulle själv önska att jag hade kunskapen, tiden och tålamodet att genomföra något sådant.

Men självklart är jag glad för vårt med. Det är en bra grund och sen får man göra saker vartefter. Men vissa saker, som ventilerna t ex är det bara att acceptera trots att det gnisslar i mej när jag ser dem hahaha.... Det kommer att bli fint med ljusare i köket. Tycker inte alls du är knasig. Kram Petronella

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej Malin!
Jag har helt enkelt inte hunnit blogga, fastän jag gärna skulle göra ett inlägg per dag - om bara idéerna räckte till... : )

Vi tycker också om Kvänum och har väl letat efter kök som liknar deras, men för en rimligare peng. Nu har vi hittat Claessonkök istället, ett litet snickeri i Krylbo som verkligen kan anpassa ett kök efter kundens alla önskemål. Luckan vi har fastnat för hittar du här:
http://www.claessoninredningar.com/addition/gallery/gallery.php?category_id=1&pageId=346&rid=0
(De har inte den bästa hemsidan) Luckan heter Stockholm Classic och vi kommer att ha den vitmålad.
Vi har fina köksritningar, men bara på papper. Jag ska höra om det är möjligt att få dem på fil så att jag kan visa hur det kommer att se ut.
Ha en trevlig lucia!
Kram Anna

Lallis - liv och leverne sa...

Fint!
En fin lucia önskar jag dig.
Kram Lallis

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Hej!
Jag är så glad att jag hittade hit! Har suttit en lång stund och läst dina inlägg. Ni har ett helt underbart hus - inte undra på att det tagit tid när ni gör allt så grundligt! Vårt bygge är ju betydligt mindre, men tid tar det ändå. Fast nu känner jag att jag nog inte borde klaga på det ;)
Tänk att ni har gjort era fönster själva - superimponerande! Måste berätta det för min sambo nästa gång han klagar över att det tar tid att måla våra nya fönster. Har aldrig sett svarta fönsterhakar förut - ursnyggt!
Hoppas att du får en jättemysig Lucia!

Kram,
Ann