Google+

söndag 14 juni 2009

Mer från stenindustrin, vad ska vi välja?

Det här handfatet tycker jag jättemycket om. Skulle gärna byta ut diskbänken mot denna...
..och den här på toaletten nere. Det är så härligt med sten. Så hårt, men samtidigt så lent.
Vi tog hem de här proverna. Granit överst, sedan kalksten, marmor och två olika av compositmaterial

Och så på lite längre avstånd

Vi har haft en visserligen praktiskt, men otroligt ful skiva med boklaminat som bänkskiva ända sedan vi flyttade in. Det var väl tänkt att vara provisoriskt, men den har ju fungerat och det finns ju alltid så mycket annat... Hursomhelst känns det som om vi i alla fall i höst kommer att ha en bänkskiva som vi tycker om.

Jag har hela tiden tänkt att det är marmor jag vill
ha, men Martin håller inte riktigt utan håller istället på kalksten och nu börjar jag också vackla. Gillar graniten vi tog med, en ljus variant med svarta och grå prickar i. Visserligen tycker jag också jättemycket om kalkstenen, men den vill jag spara till antingen salen eller/och entréhallen så småningom. De två compositstenarna vi tog med blir det nog inte, även om de är snygga. De passar inte riktigt, tycker vi. Nu återstår bara att bestämma sig och sedan åka dit med en skiva i masonit, som ser ut precis som vi ska ha det. Sedan får vi vänta, för de har alltid en lång lista på jobb liggande.

6 kommentarer:

Våglyckan sa...

Åh, jag förstår att det är svårt att välja. Vi hade tänkt marmor som bänkskiva men det verkar som om pengarna inte räcker till detta tyvärr. Så nu får vi antagligen tänka om. Ska kika lite mer på era prover och se om det kanske kan var något annat som är intressant :-). Ska bli spännande att se vad ni väljer. Tyvärr kan jag inte säga vilket jag tycker mest om då jag fortfarande håller på att vänja mig av med marmoren ;-). Lycka till!
kram från mig
/maria

Home No.1 sa...

Hej malin=)
Tack för titten hos mig!
Ja du det där med att välja är inte alltid så himla lätt men jag röstar för graniten...
Kram Annica.

Lösvirkesbyggarna sa...

Jag är nog inte till mycket hjälp när jag säger att jag håller på granit eller marmor. Intrycket blir ganska olika när hela skivan är på plats.
Hmm, hoppas att du får klokare svar än mitt...
Kram Anna

Älfgärdet sa...

Ja du förstår ju säkert att jag röstar på marmorn! Oslagbar att baka på & mera traditionsenlig men kalksten är såååå snyggt. Jag skulle gärna ha det i ett badrum någon gång. De där handfaten är ju något att dö för.

Vimsingen sa...

Förstår att det är svårt att välja och tyvärr är man ibland ombytlig. Ocj senskivor är ju inte billiga...
Vi ska byta ut vara skivor i köket. Lutar åt granit, men man vet ju inte...
/Vimsingen

Asta sa...

Vi hade tänkt ha marmor, men det blev granit i slutänden. Ju mer jag läste desto mer verkade det som att marmor inte var så bra att ha intill spis och vask, men jag ville ändå ha något som man kan baka på så det blev granit.