Google+

torsdag 15 januari 2009

Vi har varit på bröllop!

Nu tror jag att det är fritt fram att berätta att vi var på bröllop på nyårsafton. Det var lite hemligt, men nu har det gått ut en inbjudan till en bröllopsfest, och nu kan jag inte hålla mig längre. Det var Martins bror, Mattias, som gifte sig med sin Malin. Några av oss fick reda på det lite längre i förväg (tre veckor), för jag och brödernas syster, samt en kompis till henne skulle få äran att sjunga och spela under ceremonin. Men brudens syskon och föräldrar fick inte reda på det förrän på julafton. Gissa om de blev chockade! På själva dagen ringde brudparet upp några vänner och berättade att de skulle gifta sig, så det blev faktiskt en del folk i kyrkan; en väldigt bra start på en nyårsfest för dem som skulle vidare.
Efter kyrkan åkte vi hem till brudparet, där festen skulle vara. Det började med en skål i den gamla ladugården.
Ladugården innan renovering...

... och efter. Baren, gjord av delar av utbytt panel från boningshuset och gammal plåt till ovansidan. Det är lite svårt att tänka sig att det var jordgolv och helt oinrett här för inte så länge sedan.

Det här stället stod öde länge och även om det blev plundrat, så fanns många gamla saker kvar. Därför finns det mycket olika saker utspridda på olika ställen här. Här fungerar nån slags plättlagg (?) som ljushållare och framför plåtburkarna står ett gammalt foto på ägarna som bodde här innan. Det måste vara ungefär 60 år gammalt, eftersom han dog på 50-talet.

Vi följde värdarna ord; ta va du behöver; dä räcker och blir över.


Här inne finns toalett och tvättstuga. Väggarna är återanvänd ytterpanel från ladugården.

Till trappan har man också använt gammalt virke.

Såna här svarta skyltar passar alldeles ypperligt här. På dem skrev man kons och hennes föräldrars namn och hade på hennes plats i ladugården.

Gamla skidor uppe i taket. Isolatorena, elsladden och lamphållarna är nytillverkade, men passar väldigt bra in i atmosfären här.


Efter skålen vankades det ox- och älgfilé, ugnsbakta rotfrukter och en massa andra goda tillbehör inne i boningshuset. För dagen hade de röjt ur sitt matsalsrum, för att få plats med andra, mindre bord. Den vackra brudbuketten fanns såklart på plats.

Även om det var en litet bröllopsfest fanns det ändå inte mindre än 12 barn!

I deras matrum finns den här kakelugnen, som är original. De har tagit ner den och satt upp den igen. Och den används nästan dagligen, för att värma upp huset med.

Den fantastiska tårtan. Den var lika god som vacker.


Huset idag.7 kommentarer:

Malin sa...

Min sambos Mahtias gifte sig också på nyåret med i princip samma meny (men ren och rotfruktssallad, men tårtan var väldigt lik)
Kram
/Malin

Sandras älskade hem sa...

Åhh, så vacket! Vad kul med ett sådant bröllop! :) Det var verkligen jätte fint och sååå mysigt!!

Dessa skyltar som hängde lite varstans, var ju underbara!!

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Anonym sa...

Å så flott det huset var. Liker godt alle de bildene av de fine kjøkkenene lenger nede og.
Ha en fin kveld!
Hilsen Signe.

angelhairs.blogspot.com sa...

Tack för besöket i min blogg!!
Vad sjunger din kör??
Kram Jeanette

Gnistrande snö sa...

Åh vilket vackert hus!

Kram

Lösvirkesbyggarna sa...

Vad roligt med bröllop! Perfekt att ha tillgång till en så fin festlokal. De kanske gjorde i ordning på den med en viss baktanke...? ; )
Kram Anna

Mrs Small Town sa...

Så härligt med släktbröllop. Så vackert och mysigt ni verkade ha haft det!

Jätte tack för din kommentar på mitt inlägg på linoljefärg! Och intressant att höra att vi har målat på lite olika sätt.

Vi trodde också att vi skulle bli tvungna att måla en fjärde gång, då väggen upplevdes flammig på sina ställen. Men efter att ha väntat ytterligare några veckor torkade färgen faktiskt helt jämt och vi slapp den fjärde strykningen... *skönt* När vi pratade med gysinge om flammigheten, rådde de oss vid även sista strykningen ha liiite terpentin. Vi upplevde nog att det blev något bättre efter det.

Vi kommer att måla vår leopardlika allrum på övervåningen i ljus, vit färg med bara ett par % grönumbra. I helgen ska vi sätta igång och provmåla :-)

Kram
Sara Small Town

ps kökets hus verkar vara den optimala inspirationskällan när man ska bestämma kök! ds