Google+

onsdag 21 januari 2009

Lite blir färdigt i huvudentrén
Så här har det sett ut hos oss i huvudentrén. Det är inte snyggt och inte alls lätt att städa lecastenar kan jag tala om. Under trappan har det heller inte sett så roligt ut. Vi har inte brytt oss om att måla alls eftersom vi ändå skulle bygga för den.

Martin började med att lägga dit den sista biten golv, som saknades. Bara det gjorde jättemycket. Sedan trodde jag att han skulle börja med köksluckorna, men vi bestämde att det kanske är bättre att få lite förvaringsmöjligheter först. Vi ska ha en liten skrubb under trappan och två stora och en lite mindre garderob i groventrén. (Ja, just det. där har han ju också gjort lite mer färdigt med några pärlspontsluckor. Men jag får ta kort en annan dag. Kameran är i Polen på jaktresa med Martin.)

Därför hyvlade han till en del pärlspont och kom in med den härliga doften av trä. Det var riktigt länge sen nu...

Nu ser det istället ut så här, med smygar och foder på plats. Och det gör inget att de inte är målade ännu. Nu finns de i alla fall! Nu väntar bara spackling, slipning, schellack och tre lager färg, sen är det färdigt!

Sen tog han itu med att täcka trappan. Med pärlspont såklart. Och är så fin, nästan helt utan kvistar, eftersom han använde sig av en del av virket som var tänkt till våra köksluckor.

När han kommit till dörren fick han lite huvudbry. Det stämde inte, tyckte han. Det var inte rakt nånstans, sa han. Men när jag tittade och såg hur snett det vad, så skakade jag bara på huvudet, för det var nämligen inte alls så snett som han sa. Istället för 90 grader överallt, så tvingades han gör ett hörn 89 eller så. Men det klart han hade ju rätt i att det är noga, för det syns ju så lätt när både golv och väggar är randiga. Men nu ser man det bara på golvet om man mäter, så hoppas han är nöjd.

12 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Mannen här är också petig när det gäller att få det rakt, lite överdrivet mycket enligt mig ;).

Anonym sa...

Lika fint som vanligt!! Heja på! Kram/Ulrika

Vimsingen sa...

Wow vilket jobb ni gör!! Och liltjejen sitter snällt och leker brevid när ni arbetar förtår jag :)
Kul att följa ert arbete.
/Vimsingen

Lösvirkesbyggarna sa...

Jo, jag känner igen bekymret med millimetrarna! : )
Knepet är att aldrig tala om det för någon, då är det heller ingen som kommer att se det...
Jag tycker det ser ut att bli jättebra! Skönare med lite färdigt än mycket ofärdigt! ; )
Kram Anna

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Tack, Ulrika. Hur går det för er?

/ Malin

Handplockat sa...

Mums så fint ni får till det
helt i min smak
ha en toppen fredag

Designe sa...

Det blir ju supersnyggt! Ni är såå duktiga! Kul med bröllop på nyår, extra festligt!...och så häftigt med Kökets hus! Superfint med den bänken där i köket och de fina grå små lådorna i väggen! Kul idé!
Ha en fin helg! Kram :)

Gnistrande snö sa...

Åh vilken fin hall ni får!
Jag är så imponerad av att ni verkar hinna med så mycket. Vilket drömhus ni håller på att förverkliga!

Malin sa...

Att ni orkar, själv är jag super förkyld och tänker föröka plocka undan och laga middag...
Kram
/Malin

Anna sa...

Wow, vilket häftigt projekt! Mysig blogg! Vi är själva snart i renoveringstagen, har nämligen lagt handpenning på en gammal skola.

Taklyftet sa...

Åh det blir så fint!
Köken i ditt inlägg vara för läckra, det får mig att drömma om den dag vi ska renovera vårat kök... fast det lär nog dröja.
Jag har en liten överraskning hos mig så kika förbi vet ja.
Kram

angelhairs.blogspot.com sa...

Kommer på mig med att jag sitter och säger högt för mig själv "Vilka underbart vackra fönster och foder!!!! och dörrar" !!!Kram Jeanette