Google+

onsdag 7 januari 2009

Luckbryderier

Virket till våra luckor i kök, tvättrum och sovrum har legat och väntat i en dryg månad nu. Men nu har vi äntligen kunnat bestämma oss, eller jag rättare sagt. Martin har hela tiden haft sin åsikt klar, och nu tycker jag likadant... :).
I helgen tog vi en tur till badhuset och sedan åkte vi vidare till Kökets Hus, Kvänumköks visningskomplex. Huset är en pampig nybyggd herrgårdsbyggnad och rymmer ett tjugotal olika visningskök. På nedervåningen är det moderna kök och på ovan våningen tradititionella.

Sedan vi var där förra gången har de också lagt till några badrumsinredningar, garderobslösningar och ett sovrum med walk-in-closet. Men dessa kommer kanske i ett annat inlägg. Nedan följer några av alla bilder jag tog på de tjusiga köken de har.

Det första köket vi möttes av när vi kom upp var det här. Det är väldigt enkla speglar, men de tilltalar mig mycket. Gillar låshandtagen, men inte de andra men ett läderband omlindat runt sig.


Ursnygga porslinslådor, som jag gärna skulle ha torrvaror , kryddor och annat i.

Det här höga skåpet tyckte jag också väldigt mycket om...

...liksom den här sittbänken. Skulle gärna ha något liknande hos oss.Lillflickan var mycket intresserad av den här ugnen och vi fick några minuter att ostörda titta oss omkring. Köksön har en annan färg och det var väldigt snyggt; det ger inte ett så homogent intryck.Det här köket kommer jag ihåg sen förra gången vi var här. Det lilla skafferiet i hörnet verkar så praktiskt och man slipper dessutom ett hörn, som man (iaf jag) inte har så mycket användning av.

En kul detalj i ett av köken var de här lådorna, som var inbyggda i väggen. Mycket snyggt och genomtänkt på rätt ställe.

I alla kök, tror jag, såg man tapeter från Sandbergs kollektioner. Därför blev jag inte så förvånad att se det här bordet där. Köken här och de här tapeterna passar som hand i handske.

Ett av deras första kök. Det har hänt en del...

Laddad med idéer och fina bilder i huvudet, kunde jag komma överens med Martin om att vi gör två olika, en till köket och en annan till tvättrum och sovrum. Och jag märkte ganska snart att vårt besök på Kökets hus var aningen överflödigt för Martin del; han hade redan sin bild färdig innan och han sa också att det är praktiskt att ta dessa, eftersom vi då inte behöver köpa/ göra några andra profilstål.

Men för mig var den i alla fall givande. Nu vet jag nästan hur jag vill ha det, för även om det finns en mängd vackra kök, så måste ju de passa in hos oss. Det får ju inte se malplacerat ut, utan ska passa vår och husets stil. Jag trodde att jag ville ha en helt rak profil in mot spegeln på köksluckorna, men det blir nog inte som jag tänkt mig då. Men jag var lite rädd att det skulle se pråligt ut med en mer arbetad profil. Ville ha det enkelt. Men nu blir det en profil i ramen mot spegeln och så tar vi den raka i de andra rummen.

Trodde inte att vi skulle bestämma det här än riktigt, men detska bli kul att få något i huset helt färdigt.

14 kommentarer:

Malin sa...

Jag tycker också att det är fint att ha en köksö eller annan del av köket i en evvikande färg. Tröttanr man får man väl måla över. tack för fina bilder, vi går också i kökstankar även om det blir betydligt enklare i sommarhuset.
Hälsar
/Malin

Anonym sa...

Så spännande att följa era framsteg! Imponerad över allt ni gör själva med alla smakfulla val! Vilket drömhus! Extra spänd på er badrumskommod då vi planerar att göra en snarlik fast med hjälp... Vi planerar ett utbygge med både nytt kök och badrum i "gamledags" stil. Lycka till med allt! Kram Ulrika.

Älfgärdet sa...

Det är så skiiiitsvårt med kök! Tror vi började rita på vårt kök runt 2002/2003. Vi hann att fundera mycket på olika lösningar. Efter att ha blivit av med vår älskade snickare, Mäster Mats....så fann vi en ny efter lite letande. Här kan vi verkligen prata om att prata samma språk! Under 2006 blev vårt kök klart & vi är så nöjda. Mest av allt tror jag att jag gillar att våra skåp går ända upp i tak & att över bänkytorna så har vi inga överskåp. Men det är inte lätt. Man vill ju att det ska bli rätt ifrån början för det är ju inget man gör om kanske ;) Vi har också en väldigt enkel profil. Var först inne på som du var, att bara ha en rak ram runt spegeln men vi tog upp en mindre variant av profilen som är i våra gamla spegeldörrar & det blev helt rätt! Det gäller att det ska gå i samklang med resten av inredningen. Kul är det i vilket fall när man är mitt uppe i det. Gillar de där porslinslådorna för torrvaror!
//Madeleine

Bergagårdens Lina sa...

Vilka fina kök att gå runt och fundera i! Kvänum har så många fina kök tycker jag tycker jag, men en prislapp som tyvärr inte stämmer med min plånbok ;)

Jo det är roligt med tapeter, men lite svårt tycker jag! Har så svårt för att bestämma mig... De översta två tapeterna kommer från Decor Maisons kollektion Modern Classics. De är kopior av gamla tapeter från 1800-tal och framåt. Ska åka och titta på dem i verkligheten så fort jag får tid!

Ha det!

Gnistrande snö sa...

God fortsättning på det nya året!

Spännande läsning och bilder från besöket i Kökets hus samt från er väns hus.
Sådana där sittbänkar i köket skulle jag oxå vilja ha :-)

Appråpå din kommentar om vår murade spis, vi funderade oxå på att kakla men sen bestämde vi oss för att prova med enbart kalkning av murbruket...får se hur det funkar rent praktiskt...funkar det inte så lär det nog bli kakel även hos oss.

Ha det så gott!

Kram
Katarina

Anettes hus sa...

Åååå, så flotte kjøkken!!! Misunner deg! Har lyst til å begynne på nytt når jeg ser disse vakre bildene:)Lykke til med alle vanskelige og viktige valg!

Klem Anette:)

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jag blir så nyfiken på ert hus, Ulrika! Låter spännande med ett utbygge i gammaldags stil, tycker jag. Kul att ni gör en egen kommod också.

Och jättekul att du följer våra steg, som sakta går mot ett färdigt hus.

/ Malin

Sandras älskade hem sa...

Vilken underbar blogg! Jätte fin! Hit kommer jag tillbaka. :) Och vilka vackra kök du visar. Helt underbara. Ett sådant skulle jag vilja ha :)

Ha en bra dag!
Kram Sandra

Sandras älskade hem sa...

Tack för din underbara kommentar!!

Hoppas det var ett trevligt kalas! :)

Kram Sandra

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej Malin!
Visst är det svårt att se på hemsidan! Vi såg köket hos en återförsäljare i Askersund. Det är ju så mycket lättare om man får se, känna på och granska detaljerna på plats!
Kram Anna

Gnistrande snö sa...

Hej,

kul att bilden av spisen fick fart på din man ;-)
Tror det blir jättefint med kakel, antar att det blir kakel på vår oxå i sinom tid.

Jättefint med signaturen på slutet.

Ha det så gott!

Kram

angelhairs.blogspot.com sa...

Ruskigt snygga bilder du bjuder på, köket med bänken....wow...
Titta gärna in på min nystartade blogg...Kram Jeanette Ström

Älfgärdet sa...

Jag lägger gärna upp lite mera köksbilder :). Har dock varit så mörkt några dagar så jag väntar på minusgraderna & ljuset. Tell me what you want om det är nåt speciellt du är nyfiken på.

Vimsingen sa...

haha, manligt och kvinligt tänkande!
/Vimsingen