Google+

torsdag 1 januari 2009

Nu är det is på Frumà

Det är så härligt att åka skridskor på vår lilla damm, men det är inte så ofta som isen är så fin som den är just nu. Helt spegelblank. Idag blir tredje dagen i rad, som vi åker. Pojkarna och Martin har redan åkt dit, men jag sitter här och skriver medan lillflickan sover. Gårdagen tog musten ur henne, antar jag.

Pojkarna har lärt sig att åka på de här dagarna och tycker det är jättekul. Men det är helt tvunget att ha hjälm och jag har även tittat på lite ishockeyskydd, för de har fått mängder av blåmärken både på rumpor och knän. Men inte för att det stoppar dem. Nej, de ställer sig snabbt upp efter varje vurpa och tar nya tag.Mormor och lillflickan satt mest vi elden.

2 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Så mysigt att kunna åka skridskor ute!
Ang din köksfärg igen... är det Gysinges eller något annat fabrikat? Har målat med den i dotterns muminhus & den är väldigt lik :)

Lösvirkesbyggarna sa...

Vad härligt det ser ut! Kul att killarna verkligen får en chans att lära sig åka. Det gäller att ta tillvara på den vinter vi får. : ) Mina grabbar är med sin pappa i Sälen och åker utför.

Visst är det tungt! Jag gör också täta pauser för att orka med. Vi har en nackdel som är tjejer när det gäller tungt kroppsarbete, det går inte att komma ifrån...
Kram Anna