Google+

torsdag 13 januari 2011

Vi har köpt en kakelugn!

Så här såg den ut i annonsen på blocket. Jag hade givetvis inte med mig någon kamera när vi var där och tittade på den, typiskt. Och ni ser rätt; den står i en toalett, en mycket påkostad en, men tyvärr hade någon inte tänkt på att en kakelugn väger en del och tagit bort bjälklaget under den. Därför är den på väg ner under huset och några plattor satt helt lösa och var tvungen att tas bort.

Egentligen hade jag föreställt mig en mycket enklare variant med färre krusiduller och mer släta ytor, men den här kommer nog också att bli jättebra. Martin har varit och plockat ner den och det tog inte alls så lång tid som jag befarat, bara några timmar och han var också förvånad. Men det kommer att dröja innan vi kan sätta upp den, för Martin har bestämt sig för att försöka att göra det också...Men just nu finns den i ett antal lådor, noga uppmärkt för att det ska bli lättare att passa ihop den vid uppsättningen.  Jag ser fram emot att få en så vacker och trevlig värmekälla på plats!

Här kommer den att stå så småningom. 
15 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Kakelugnen kommer att vara husets smycke och stolthet sedan när den är uppsatt, helt säkert! Vi gjorde likadant i förra huset, hittade en via blocket men den sattes upp av en kakelugnsmakare! Men är man händig så kan man säkert få till uppsättningen själv också! Och ni är händiga vad jag vet!
Tack för dina värmande ord hos mig, just nu har jag inga fårskinn till salu, de är slut! Men till tidig höst kommer det finnas fler! Vill du få fler uppgifter kan du maila mig!
Ha det gott!
Eija

Bergagårdens Lina sa...

Det kommer att bli kanon! Ett fint fynd!

The Secret Garden sa...

Jättefin kakelugn! Kommer säkert att bli jättebra.
Du skriver att ni helst hade velat ha en slätare...men jag tror nog inte att man hittar slätare kakelugnar än så om man nu vill ha den gamla sorten.

Ha det gott!

Anonym sa...

Åhh vad fin. Och så dumt att ta bort bjälklaget under. Fast bra för er som fick köpa den. Längtar tills vi också ska sätta tillbaka kakelugnar i detta huset. Det finns inga kvar nu men vi ska hitta begagnade vi också tänkte vi.

MrsUniversum sa...

Grattis, den kakelugnen blir nog bra och fin på sin nya plats!

färgtrappan/m-l sa...

Jättefin! Den kommer ni att bli så nöjda med.
Grattis!

/maja

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken vacker kakelugn!
Önskar dig en fin helg!
Kram/Lena

Snickaregården sa...

Oh, vad fint det kommer att bli :)
Trevlig helg
kram Maria

Gela sa...

OOOO jag skulle också vilja bli med kakelugn. Visst är Blocket bra. Där hittar man mycket intressant. Vad fin den var er nya kakelugn. Ha en fin helg/Gela

Anonym sa...

Lycka till med uppsättningen!
Valter Isander
Rönninge

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Tack allesammans, för era kommentarer!
Det känns som fler än vi tycker om kakelugnar....

Det kommer nog bli en följetong av inlägg om den här kakelugnen, för vi har förstått att det är ett stort och svårt jobb att sätta upp. Men jag skulle vilja försöka visa lite av arbetet med det också så småningom...

Och, Eija, jag återkommer i höst då, om fårskinn...
Ha en trevlig helg!

/Malin

Lösvirkesbyggarna sa...

Joakim och hans pappa satte upp vår kakelugn, men det var ju en nyproducerad med medföljande instruktionsbok! ; )
Er kakelugn kommer att bli toppenfin!
Kram Anna

Ika sa...

"Martin har bestämt sig för att försöka att göra det också". Den kommentaren känner jag så väl igen ang min sambo. Det finns inte på kartan att någon hantverkare skall göra det han vill så gärna ha gjort huset själv. M kommer säkert få till det jätte bra.

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu drar vi igång årets vårteckensutmaning, hoppas att du vill vara med igen. Gå in på länken och följ instruktionerna. VI har fått lite respons från media, och det kommer säkert att bli många som följer utmaningen i år.
http://humlebacken.blogg.se/2011/february/varteckensutmaning-2011-startar-den-28-feb.html

kram

Viveka på Humlebacken

Tischdecke sa...

Jag vet inte män jag finns den Blog mycket bra. Alla artikel är bra. tak sa mycket