Google+

torsdag 10 februari 2011

Ett egentillverkat kök

Hittade de här bilderna och ville visa ett, i mitt tycke, mycket lyckat kök, som Martins bror gjort. Det var ganska länge sedan, men jag kommer ihåg att man tagit två rum där nu det ena skulle fungera som matsalsdel och det andra som arbetsdel. 
Man har valt ett kök i vitt och oljad ek och låtit lister och foder vara färginslaget istället. Tillsammans med tapeterna blir helheten mycket lyckad. 

I matdelen blev det två stora skåp, här är det ena...

... och här är det andra, som står snett mittemot. 

Han gjorde också de här elementskydden.

 Sen blev en slags avskämning till arbetsdelen i form av ett hyllsystem som man valde att ha i ek.Och nu är vi vid min favoritdel, arbetsdelen. Längs ena väggen finns kyl och ugnar, samt lite avställningsyta....

....och mittemot spis med bänkar på vardera sida, med diskbänken (hittar ingen bild på den) mittemot. Detta gör att allt finns samlat på en yta och jag tycker det ser ut som man kan jobba väldigt effektivt i det här köket.  

Det enda jag kan komma på är att man kanske inte ska vara en stor familj där, för då kanske det blir trångt....  annars är det här ett toppenkök, tycker jag!

Martin och hans bror har precis gjort färdigt att annat kök och även om det är alldeles för modernt för vårt hus, så är det också väldigt fint. Men jag vet inte om bilder av det hör hemma på det här bloggen riktigt, så därför blev det de här istället...

Soliga, nästan lite våriga hälsningar

Malin
4 kommentarer:

Snickaregården sa...

Vilket fantastiskt kök! :D

Kram Maria

Designe sa...

Så fint! Gillar särskilt de stora vita skåpen, pärlsponten, tapeten och de grönmålade detaljerna!
Härligt!:)

färgtrappan/m-l sa...

Så fint! Jag har sådan lust att göra om vårt kök igen, trots att det egentligen inte är riktigt klart, men det finns vissa saker man skulle gjort annorlunda idag.

Ha det bra!

Hemma på Landet sa...

Väldans fint. Härliga färger.:-)
Stina