Google+

lördag 2 april 2011

Golvlisterna i köket får färg

Under den senaste tiden har det varit tyst på bloggfronten för min del, men vi har haft en del avgörande beslut här hemma att ta, dels för huset och men också övergripande som berör hela gården. När det gäller huset har vi funderat lite mer på vår trädgård och lagt upp lite mer realistiska tidplaner än vi (läs jag) haft tidigare. Vi har också bestämt oss för att riva ut golvet i salen, som vi lade in i somras. Egentligen är det precis som vi vill ha det, gråmålade brädor, men vi gjorde en kompromiss och då blev det inte bra. Brädorna är för tunna och riskerar att spricka; de har faktiskt börjat göra det på sina ställen redan. Därför ska vi beställa nytt virke till nya brädor och börja om på nytt med golvet. Det var lite tungt innan vi bestämde oss för det, vi vill ju bli klara, men nu när vi ändå bestämt oss för det, så känns det bra. Det är ju inte kul att göra något, som man inte tror på. 
Jag fick en kommentar från Boel, som undrade över våra tapeter och skulle vilja se dem uppe. De finns alltså inte på våra väggar ännu, men jag lovar att det kommer att komma inlägg om detta när vi kommer dit. 
Annars jobbar vi på i den takt vi orkar och hinner, vilket inte alltid är så mycket, men vi ser att mer och mer blir helt färdigt och det är en väldigt skön känsla att göra nästan allt själv, även om jag själv bara kan titta på själva tillverkningsprocessen i en del fall...
Vill också passa på att tacka för alla kommentarerna vi får; de värmer verkligen, och jag hoppas och tror att upphovsmannen till det mesta av snickrandet på den här bloggen ser dem och suger i sig era komplimanger!
Så några sanna amatörbilder, men jag hoppas man ser det jag vill visa i alla fall, vår golvlist när den var omålad.
  Det är så härligt att måla med linoljefärgen igen., och med en av mina favoritfärger dessutom. Och det ska bli så härligt att få det helt färdigt!

Den här listen syns visserligen inte så mycket, men nu när jag är färdig, så ser man hur det ska se ut och det är ändå en viss skillnad...


Här fick jag vänta med målningen lite tills vi inte behövde elda på några dagar, eftersom vi inte kunde skräpa med veden på listen. 


Nu väntar en kväll med pingis och  mat i trevligt sällskap. Ha en trevlig helg! 


7 kommentarer:

Boel Thörn sa...

Yes, jag är väldigt nyfiken på tapetvalet!;-) Jag funderar själv på Lim&Handtryck och har svårt för att hitta rum tapetserade med Lim&Handtryck på nätet. Jag har sett proverna i affär och de är fantastiska!

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Ja visst är det fantastiska tapeter!
Våra dröjer nog tyvärr ett litet tag till innan de finns på väggarna, men jag har möjlighet att ta lite bilder på tre olika tapeter hos några andra. Och en av dem är dessutom samma som en av våra, så det kanske skulle vara något. :) För jag tycker också det är svårt att hitta några uppsatta någonstans.

Älfgärdet sa...

Hos mig finns 1 från Lim & handtryck ;). Måste bara säga att det är helt underbara tapeter att jobba med, en helt annan känsla i trycket och man riktigt kan känna hur färger lagts på i olika lager. Kommer absolut att bli fler tapeter från dem! Kan tyvärr inte öppna dina bilder i detta inlägg
:(, men återkommer lite senare för att se om det funkar - du skriver ju om linoljefärg så det måste jag ju suga i mig :D!

Boel Thörn sa...

Ja, vill du och har tid, så väldigt gärna!:-) Det kommer att dröja ett tag innan jag ska tapetsera, så det är ingen brådska.

anette sa...

Oj, oj, Så flott kjøkkenet deres blir, Malin!!!

Ha en riktig fin uke!

KLEM KLEM
Anette:)

Designe sa...

Såå snyggt! Vad använder ni för färg?...vilken kulör?
Ha en fin påskhelg! Kram :)

linnea sa...

Ni gör allt så vackert så man blir andlös. Har själv ett gammalt torp och tror att jag förstår all möda, kärlek och omtanke ni lägger ner. Tack för en underbart fin blogg.