Google+

tisdag 14 juli 2009

Lite (relativt) nygrävt i trädgården

Tack för alla kommentarer jag fått. Jag har varit sååå dålig på att återgälda dem genom att själv titta på bloggar. Har helt enkelt inte haft tid. Men ni ska veta att jag uppskattar allt som ni skriver. Det är så roligt!
Jag har ganksa länge nu, känt mig lite låg och fått ta astmamediciner väldigt ofta. Men så förra veckan tog jag mig i kragen och ringde vårdcentralen. Nu, med lite fler mediciner känns allt mycket bättre. Nu kan jag andas lättare och ser helt plötsligt fram emot att börja springa igen. Det har varit jättetrögt när det har varit så jobbigt att andas. Det tar väldigt mycket energi när man får anstränga sig för att andas riktigt, så nu är det härligt!
Tiden bara fortsätter att flyga fram. Det känns som det är så mycket man vill ha gjort innan jag börjar jobba; då kommer man inte få speciellt mycket gjort med huset misstänker jag...
Martin verkar tycka det är skojigt att göra saker ute nu förtiden och har suttit i grävmaskinen och planat ut lite mer jord, som vi fått. Den ligger på åkern intill vår trädgård och ska göra att det blir en snyggare och mjukare övergång mellan åker och trädgård.
Jag försöker att så sakteliga färdigställa några småprojekt, som jag tagit på mig. Igår fick jag till slut upp den nästsista pärlspontsdörren i groventrén och det gjorde verkligen skillnad. Nu slipper man se centraldammsugaren och Martins arbetskläder, samt allt som man hittar i hans fickor, som hamnat på en hylla där inne. Så skönt!! Bilder på groventrén kommer när jag är lite mer färdig. Egentligen vill man ju vara ute så mycket som möjligt, så därför tar allt här inne sån tid, så vi får väl se när det blir... Så fort jag har en stund över sitter jag och lusläser de trädgårdsböcker jag har, men har också fastnat i sy- och stickträsket, så de böckerna ligger också framme. Har nyss avslutat min lila mohairtröja och den blev jättemysig. Jag har aldrig gjort något till mig själv innan, men det är ju jättekul att ha ju!

Här kommer i alla fall några bilder från när vi lagt ner dränering och grusat upp runt huset, samt en del där vi ska ha plattor. Det syns kanske inte riktigt, men vi tycker i alla fall det är jättestor skillnad nu när man kan går intill huset i samma nivå som det är tänkt. Det ser mycket mer färdigt ut.

Framför huset ska ha en liten sittgrupp hitom den veranda som vi tänkt ha utanför pardörren. Där är det lite morgonsol och vi hoppas att verandan ska ge lä om vinden kommer från norr. Gruset, som ligger närmast i bild ska bli en liten parkering för två bilar. Jag vill att man ska komma närmare huvudingången, så att det känns naturligt att gå in den vägen. På det här sättet hoppas jag också kunna "gömma" bilarna lite bakom en liten häck eller några buskar.
Huset på lite avstånd. Vi har en massa stiliga saker i trädgården; det är inte alla som har en lastmaskin och en solpanel så här ansluten till poolen gissar jag. Inte så fint, men det är helt okej när allt annat också ser ut som det gör. Om inte så länge försvinner alla tunga hemska fordon härifrån; hur det blir med solpanelen får vi se; det är ju väldigt skönt med varmt vatten i poolen...
På baksidan ska vi ha någon slags uteplats. För att komma dit är det tänkt att man ska kunna gå genom vår blivande sal och ut genom dörren här. Sen har jag och Martin lite olika tankar. Martin tänker sig en lite veranda, som på framsidan, medan jag tänkt mig ett litet trappsteg ut bara och sedan står man på uteplatsen. Men det ser lite mörkt ut för mina planer. Jag kan juinte köra grävmaskine och han säger att det är svårt att höja marknivån så att det ser vettigt ut.

Här blir alltså uteplatsen; lä, eftermiddags- och kvällssol. Vi har aldrig haft en sån här uteplats, så det ska bli såå härligt att äntligen få en!

Så där, nu ska jag ta mig en titt på våra badrumsfönster och se om spacklet har torkat. Sen blir det en liten cykeltur med barnen för att titta om det blivit några fler blåbär och en tur i trädgården för att repa lite ogräs, som verkligen just nu.

Ha det så gott!

Inga kommentarer: