Google+

måndag 20 juli 2009

Jag vill ha en bakugn!!

Även om Martin har fullt upp just nu med lite andra projetk (får komma i ett annat inlägg), så hindrar det inte mig, snarare tvärtom, från att komma med nya och gamla idéer. Det finns så många planer, men tyvärr alldeles för lite tid. Fick det superba idén om en bok att skriva i sina olika idéer. Tänkte först ha allt på datorn, men ofta vill man illustrera idén med en skiss och då är det mycket lättare med en bok. Så nu finns den, alltid nära till hands, så jag inte glömmer att komma ihåg till nästa gång jag stöter på min alldeles egen fixare. Toppen! Men det är inte alltid mina ideér faller i god jord....
Förde just fram mitt önskemål om en bakugn, men det gick inte hem. Nu heller. Jag har försökt en längre tid nu; ända sedan vi var och åt bakugnsbakad pizza hos Martin bror nån gång i våras. Då kom begäret, en sån behöver vi bara!! Men varje gång jag för det på tal blir det prat om pipor i skorstenen och balkar och mura upp under golvet. Allt detta verkar inte tilltala min Martin så mycket, så jag vet itne riktigt hur jag ska gå till väga nästa gång. Det är ju inte så att jag kan börja lite på egen hand, det kommer att vara en herrans massa tegelsten och murbruk och man behöver kunna en hel del innan man sätter igång kan jag sluta mig till efter att ha googlat lite på området . Den enda som jag läst om lite mer i blogform om detta är Axebo (de har ett underbart hus på alla andra sätt också, så titta in om ni inte varit där). Om någon vet mer, så vill jag gärna veta allt!Här har jag tänkt att luckorna till bakugnen ska sitta


Och så en bild på vår röra.. igen.... Den här delen av vår blivande sal skulle försvinna och istället för en kakelugn här skulle det bli en vägg längs med dörren, som man skymtar längst till höger.

Ha en bra dag allihop!5 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Oj vad härligt att ha en egen bakugn:) Hoppas det blir så.
Kram Lallis

Sandras hem sa...

Hej!

Oj, vilken grej!
Det skulle jag också vilja ha, när man får hus.....kan vara bra att börja med det.. hihi :)
Det är såå kul att följa Ert projekt med huset :)

Ha en bra helg!
Kram Sandra

Anna sa...

Det växer fram mer och mer! Jätteefint! Förstår att lill-tösen vill köra grävmaskin, vem vill inte det?! Astma är inte rolig och det är bra att de nya medicinerna hjälper.
/A

Malin sa...

Jag har samma begär och googlade lite i januari http://twoswedishcottages.blogspot.com/2009/01/vedeldad-bakugn.html men först ska vi lägga golv;-)

Anetteshus.com sa...

Ååå, høres spennende ut!? Klart du må ha bakugn;) Gleder med til å følge prosjektet videre!! Lykke til!

Så fint det begynner å bli i hagen forresten!!

KLem Anette:)