Google+

måndag 15 mars 2010

Vårtecken 3


Fortfarande ser man inte mycket barmark hos oss, men det känns ändå att det inte dröjer så länge innan det kan bli riktig vår. Småfåglarna kvittrar och solen skiner väldigt mycket, så man blir på gott humör så fort man kommer ut.
Vinterna har varit hård mot det här gamla uthuset. Jag var bara tvungen att fånga det; nästa gång kanske det ligger ner... Igår var vi och tittade på en lagård som nästan helt rasat ihop och såg hemskt ut.

Kalvningarna har visserligen hållt på ett litet tag, och ibland verkar det som korna föredrar att kalva ute. Men det måste vara en riktig chock för kalven med et temperaturskillnad på sådär 40 grader... Bilden är från igår, så kalven är ganska färsk.

Dags för dagens lunch. Vi grillade korv och pinnbröd och åt en del annat smaskigt en bit in i skogen på ett soligt ställe. En härlig kontast till allt dataskärmstittande...

Här har det inte hänt så mycket, visst. Inte dags för planteringa än, alltså. Då får jag lite längre tidsfrist....

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen sa...

Korvgrillning utomhus tar jag som ett riktigt gott vårtecken!
Agneta

Home No.1 sa...

hej! vad läckert det gamla uthuset var det sjunger verkligen på sista versen! Kram annica.

Lösvirkesbyggarna sa...

Det är verkligen skillnad på bebisar och kalvar! Våra små som är så beroende av oss för att kunna hålla värmen och så den här lilla kalven som föds utomhus...
Fascinerande! : )
Kram Anna