Google+

tisdag 17 juli 2012

Ett delprojekt, som ett stort pussel

Den här sommaren är den, då vi tror att en del faktiskt ska kunna bli klart, vilket känns ganska härligt. En sådan sak är vår uteplats, som vi samlat på oss granitplattor från olika håll och nu bedömt att vi har tillräckligt för att fixa med. Något vi inte riktigt räknat med var vilket pyssel det skulle vara att lägga det granitpussel vi ville ha, för att få så smala fogar som möjligt. I början var vi väldigt noggranna och valde nogsamt ut den sten som verkade passa bäst. Sedan hittade jag en platta, som hade kvar lite betong, så jag tog en hammare och slog bort det. När det började blir färre plattor att välja från började vi använda hammaren allt oftare, men nu för att få bort en del hörn som inte gick ihop sig med vårt pussel. Då kunde vi inte längre kalla det för att lägga pussel. Vi fuskade ju! Men nu är i alla fall själva uteplatsen färdig och Martin håller som bäst på med nästa del i projektet; grunden till en veranda, som ska vara på baksidan. Och sedan fortsätter det med växthuset, som äntligen ser ut att bli en dream come true!
Så här såg det ut för ett par veckor sedan
Pusslandet är i full gång
Och här, under dörren ska det alltså bli en lite veranda, eller trappavsats och lite skydd för dörren.
Och sedan har Martin gjort den här också; den efterlängtade nätdörren till dörren i söderläge. Nu kan vi har dörren öppen, utan att få inte hur många flugor som helst!

2 kommentarer:

Ika sa...

Vi funderar på att använda våra gamla granitplattor till något liknande. Nu fick jag blodad o hoppas verkligen det här blir av. Snyggt jobbat!

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Så du samlar också på dig en del, då... ;)