Google+

lördag 17 december 2011

Några fler nykomlingar har äntligen kommit!

Det här lilla svarta tacklammet och ett bagglamm hämtade sambon och det är så härligt att se dem ihop med de vita vi har sen tidigare. Baggen fick genast fullt upp med alla nya flickor och den nya tackan välkomnades i gruppen från första början. Jag var lite fundersam kring hur det skulle gå och vi hade en tom box till förfogande om det skulle behövas, men det gjordes det alltså inte. Jag är SÅÅ glad att få ha dem här, även om det är en del jag behöver lära mig kring hantering och skötsel av dem. Det ju inte riktigt som hönor...


I veckan hämtade jag också ett par nya djur till gården och uppfyllde därmed an gammal dröm. Det är ett getpar av allmogerasen Göingeget, som nu står inne i vår la´gård och jag tror det känner sig ganska hemmastadda redan, även om de var lite uppskärrade den första kvällen. 


Söta Hillevie...


... och stilige Viggo!

Nu ska jag se till att fylla i qalla papper man måste skicka in för att ha de här, men sedan är vi officiellt ägare av alla de här praktexemplaren.
Jag ser fram emot en spännande vår med lamm, killingar och även nya Hedemorakycklingar, som jag redan bokat efter att ha blivit av med samtliga jag köpte i år...

Julhälsningar

5 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Å, så spennende, Malin! Så herlig med egen gård! Ha en fortsatt herlig adventstid . og en riktig fiiiin jul!!!

KLEM KLEM
Anette:)

Bellevuegård sa...

Så härligt med nya djur! Det blir säkerligen en spännande och händelserik vår & sommar...

Linda

G:a Affären sa...

Vilken härlig blogg jag precis hittat! Nu måste jag läsa och kika runt, spännande!
/Cia

Ika sa...

Tack för att det finns människor som du som fortsätter föra vidare kunskapen om djur. Har en granne som har hönor, getter, ankor mm. Det bidrar med så mycket till vårt grannskap. Dumma räv som gick lös där nyligen dock.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Tack detsamma, Anette, ha en fin jul du också!

Och ja, det är faktiskt väldigt härligt med en gård, det kan jag bara hålla med om. Djuren bidrar till så mycket trivsel och harmoni och att bevara såna här gamla raser känns extra roligt.

Kul också, Cia, att stifta lite nya bekantskaper! Får titta in till dig också!

Hälsn. Malin