Google+

torsdag 4 augusti 2011

Tapeter i salen

Så här har dörrfodren sett ut till salen tills idag...
... men nu ska det bli ändring på det!
Vi valde att göra en fuskversion av höga lister, men nu, med lite färg är vi väldigt nöjda med resultatet.
Med tre födelsedagar under sommaren fick vi använda salen som den var, men barnen kunde ju då vara med när vi höll på att måla och tapetsera.
Helgrå väggar färdiga för lite tapet.

Profilen till underdelen på våra fönsterfoder.
Några dagar senare, dörrfoder på plats, men också en del tapeter. Och vi har nästan fått ett nytt rum igen!
  
Här är vårt enda hörn med den här tapeten, så här kommer det antagligen bli lite mörkt och mysigt. Vi är  SÅÅÅ nöjda med vårt val, jugendros från Lim och Handtryck.
En lååång vägg, som gick ganska lätt att tapetsera...
Halvvägs...
...och här ska resten snart också bli rött...

 
Så där! Nu är det bara några strykningar på halva golvet och några dekorlister till taklisten som fattas. Sen är det FÄRDIGT!
Mitt önskegolv, gillar det skarpt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fantastiskt fint det blir. Den tapeten är så vacker och ger verkligen rummet karaktär och känsla. Jag vill ha den (eller nån annan kraftigt röd) i vårt arbetsrum där jag också tänker mysigt och ombonat, lite som ett rökrum förr.

Mycket lyckat!

Asta sa...

Tycker också det var fint. Härligt med färg! På vilket sätt menar du att ni har fuskat med listerna? Menar du att ni målat väggen mellan listerna eller? Det är väl i så fall inte fusk, så gjorde man i alla fall i vårt hus har vi sett på den enda vägg där något fanns kvar. Vi funderar på att göra likadant. Vi får se hur det blir när vi så småningom kommer dit. Hade inte från början tänkt att ha förhöjda lister, men efter att vi hittat den väggen så vill jag ha det i vardagsrummet och matrummet i alla fall.
Stort och härligt rum eran sal.

Malin G sa...

Tack,kul att höra båda två!
Och Sophie, du har helt rätt i att tapeten ger rummet karaktär, det är väldigt hemtrevligt och ombonat trots att det är stort. Innan vi fick upp tapeterna var det grått på hela ytorna och det var ett helt annat rum även om vi hade precis samma möbler. Inte alls mysigt,tycker jag, och har så svårt att förstå det här modet att måla hela sina hem vita. Så kommer det aldrig att bli här i alla fall...
Och Asta, det vr precis det jag menade med att fuska. I vårt tidigare hus var det riktiga lister hela vägen och det kanske är snäppet snyggare när man jämför, men det är faktiskt inget jag tänker på nu när vi bor här, utan går mest runt och myser, faktiskt... ;)

Allt gott!
Malin