Google+

tisdag 9 februari 2010

Kakling av vedspisen

Vi har kommit så långt nu med vårt hus att det känns som en del saker blir färdiga när vi gör det, och det är en ny och lite konstig känsla. Visst är det roligt att det blir färdigt, men jag känner ändå någon slags tomhet, och funderar ibland på vad vi ska göra sedan... Vi kanske skulle ta upp kontakten med en del, som vi inte hunnit träffa under ganska lång tid nu. Huset och gården har alltid fått komma i första hand och till slut, tröttnar väl folk på att höra av sig...

Nu har vi också fått färdigt alla lådor till garderober och hurtsar, så de börjar komma på plats och det är, SÅÅÅ härligt att kunna packa upp en flyttlåda, sortera och sedan lägga allt på sin rätta plats i garderoben. Dessutom har vi bestämt oss för att sätta upp garderobsluckorna på en gång, innan de målats och det gör ju också att det snabbt blir snyggare i rummen. Det är en prioritering vi valt, för att kunna komma vidare med lite större grejor fortare. Vi har ju fortfarande två rum och en toalett kvar att göra i ordning och snart börjar trädgårdssäsongen!

När jag tittar i olika inredningsmagasin, så kanske jag kan tycka att vår stil är ganska enkel och inte så speciell, och förstår om en del som ser det här också tycker det. Men jag tror också att när man själv valt att göra något på det sättet vi valt att göra det, tar det så lång tid att man har på sig att fundera och låta saker mogna fram och då blir huset som ett enda stort avtryck av en själv på något sätt. Slutsaten av detta resonemang blir alltså att vi kanske är ganska enkla och inte så speciella av oss, men vi har fått ett hus, som vi trivs i!

Här kommer några bilder sedan när Martin kaklade vedspisen; ett exempel på färdigställande, som verkligen gjorde skillnad!!

"Pappa baka", utbrast lillflickan när M tog tag i kaklingen av vedspisen. Sedan försökte hon hjälpa honom så gott hon kunde... inte så mycket... Hon satt mest på hans ben, åt kaka och pillade i kakelfixet...På en del ställen var det lite exra pilligt, men det gör mycket när det blir så här istället för att fylla upp med en tjock silikonsträng, tycker jag.
Fogningen är ju alltid pricken över i:et, så det var värt några sena kvällar för att få det färdigt!

Och här är det alltså färdigt! Nu saknas bara den korta rörbit till skorstenen, så kan vi inviga vår vedspis. Vi har fått viss indikationer på att det kanske ska var afärdigt snart och det kan ju vara dags; jag tror vi beställde den i oktober, - 08!

Glad Påsk på er allesammans!

10 kommentarer:

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Det blir så fint...
Vi tar också väldigt god tid på oss när vi renoverar och precis som du säger, det blir som ett avtryck av en själv och man har en historia om varenda liten pryl man ser och det tycker jag är härligt. Många frågar oss "är ni inte klara..ÄNNU???" Visst, ibland blir jag lite trött på alla halvfärdiga saker, men att byta ut våra profilerade foder som vi grunnat länge på vilka vi skulle ha, mot färdigkapade och målade... nä, då blir ju valet väldigt lätt, eller hur?;) Å så orkar man lite till!

Enkelt? Nä, vet man hur mycket som ligger bakom, så är väl det ni gör allt annat än enkelt. Var stolta!

Lösvirkesbyggarna sa...

Enkelt är vackert, tidlöst och så behagligt!
Visst är det roligt att komma till lite yta och inredningsfix som faktiskt syns. :)
Kram Anna

Familjen Andersson sa...

Påsk....? Vänta nu....Är det snart?

Jag vet preis vad du menar med det där att det känns konstigt att nånting blir klart..man ju vant sig att det är halvfärdigt.. ;)

Överkalixtösen sa...

Åh nej, åh nej... ert hus är inte på något sätt tråkigt eller ospeciellt. Det är helt fantastiskt! Jag har följt din blogg under en tid, men är mkt dålig på att lämna kommentarer. Jag har ett 20-tals hus och gillar precis samma stil som ni. Nu är jag bara sååå nyfiken på om ni även kaklar på ovansidan på ömse sidor runt spisen eller om ni har någon annan plan för den avställningsytan?! Tack för en inspirerande blogg och kämpa på med bygget, men kom ihåg och njut av slitet också!

Anonym sa...

Hejsan!
Å va fint!!
Kollade igenom här lite, och jag skulle bli väldigt glad om du kunde berätta vilken färg/färgkod ni använt till väggarna i er groventrè. Såå fint. Vi renoverar vår hall o jag skulle gärna vilja ha den färgen :)

ANETTESHUS.COM sa...

Åååå, så flott det blir!! Flisene er kjempe-flotte!!

Klem
Anette:)

C. Tvillingmamma sa...

Så otroligt fint! Verkligen!!!

anna sa...

Håller med övriga! Ert hus tar form på ett gediget och mycket smakfullt vis. Dessutom skall det ju vara ett hem och inte ett show room.

Anonym sa...

Hejsan!
Tusen tack för ditt svar!:)
Vi har bara provmålat lite ännu och inte bestämt nyansen än. Det är så svårt! Ska fundera lite på saken ännu så får vi hoppas att det blir rätt till sist :)

solåkra sa...

Vilket snyggt kakel. Det gillade jag verkligen.