Google+

söndag 10 januari 2010

På gång i köket

Martin har verkligen fått inspiration här igen, så nu hinner jag inte med att få in saker, tycker jag. Men jag klagar inte!
Häromdagen satte han nämligen upp lite belysning och kontakter över köksbänkarna och det är fantastiskt att kunna stå på rätt plats när man vispar och att man nu ser lite när man diskar. Nu när man ser skillnaden, så är det lite konstigt att vi inte saknat det. Anledningen till att det dröjt så var att vi inte kunde komma fram till vad vi ville ha för belysning. I vårt förra hus hade vi spotlights och det blev ju en jämn, finbelysning, men vi tyckte inte det passade in i det här köket. Istället ville vi ha vanliga, hederliga glödlampor, men hittade inte de väggfästen vi tänkt oss. Jag har letat och tittat på en massa olika ställen, men så kom Martin på att han fått några av elektrikern, och när vi provade dem, så var det en sort som passade oss jättebra. De var inte som tänkt osss, utan bättre. Sedan var det bara att börja borra och dra rör och sladdar och vips, varde ljus! Härligt!

Dagen därpå tog han tag i våra luckor. Han hade lite slipning kvar innan provsättningen. När han så fick upp dem, så var jag inte riktigt med, utan hade lite eget pyssel för mig. Så när jag kom ner hade han fått upp nästan alla. Helt plötsligt såg det nästan städat ut; fastän jag inte gjort någonting alls! Det ska bli så skönt att slippa se att förpackningar och olika sorters plastskålar och pryttlar man har. Och jag hoppas också jag kommer ihåg hur jag fick diska om champangeglasen flera gånger innande kunde anv
Nu är faktiskt luckorna redan ner igen, men bara för att målas. Sen blir det upp med dem igen; och då är det klart!
Uppdatering på köksfronten kommer å det snaraste...

5 kommentarer:

ColonialEast sa...

Varje liten grej som blir klar tycker jag känns helt fantastiskt. Tittade på bilderna på verandan nedan. Gud vad fin den blir!!!!!!
God fortsättning, kram Petra

Bergagårdens Lina sa...

Ert kök kommer att bli helt underbart! Gillar bakelituttagen under köksskåpen skarpt!

ANETTESHUS.COM sa...

Dette ser jo bra ut!

... og verandaen i innlegget under!! Fantastisk flott!!

Klem
Anette:)

Fransk inredning sa...

Vilket underbart hus! kramar Susanne

Fröken Fräken sa...

Skönt att äntligen både få luckor och belysning! Jag har inte gillat spotlights tidigare, men tröttnade på att ha så mörkt i vardagsrummet, och slog till på en ändå. Och det blev ju så mycket ljusare!