Google+

måndag 14 december 2009

Vår gröna groventré

Till slut lite uppdatering från vår groventré! Som jag skrev i det förr inlägget, så har förseningen av projekt "Luckor" inte gjort så mycket. Jag har väl fått lite nytändning på byggfronten igen, kanske, och använt lite av den energin till vår härliga groventré. Nu när jag ser resultatet kan jag bara tycka att det är lite synd att vi (jag i alla fall) tänkt använda den här ingången för vardagsbruk, dvs leriga smutsiga, la´gardsluktande kläder.

Jag kan också konstatera, nu när jag ser bilderna, att jag förmodligen borde gå en fotograferingskurs av något slag. Eller kanske är det en ny kamera jag behöver ;). Hursomhelst, bilderna gör inte rummet rättvisa och jag kanske skulle väntat tills idag, för nu har jag målat färdigt helt och hållet. Bilderna nedan är från när en del partier bara var målade med färdigfärg en gång.

Högt upp på min lista för groventrén stod den bänk som man ser till höger. Däri finns en massa skor och stövlar, som inte används den här säsongen. Och så är det givetvis en självklar sitt- och avlastningsplats. Mycket användbar! Vår vovve vill gå ut, men för tillfället går inte det pga målningen. Det är därför han ser så moloken ut.Krokarna, som jag hittat på tradera, sitter i ett "intjack", som jag också ville ha för att jackorna skulle "försvinna" lite grann. Ovanför finns lite plats för "vuxengrejer"; jag tror faktiskt inte barnen märkt att det finns ett utrymme där.
Skohyllorna är gjorda av rundstav för att underlätta städningen så mycket som möjligt. Det var faktiskt Martins idé, själv tänkta jag använda stavar, vilket kanske hade varit lite snyggare, men men. Det är jättelätt att hålla rent och det är ett stooort plus!


Hyllan för mössor och vantar verkar dock vara aningen för liten för oss, men det jag tror samtidigt att den skulle vara för liten hur stor man än gjorde den. Ett av våra älskade barn har en fantastisk förmåga att samla och hitta saker, som han drar med sig in, så när jag röjde här för målningen var två av facken fyllda med hans saker. Och det var förutom mössor och vantar! Till vänster skymta man barnens skohylla och knopplist.
Och här ar andra änden på groventrén. Martin gjorde tre garderober, se här hur de såg ut, som nu blivit färdiga sånär som på ett par luckor och inredning. Luckorna ska slipas och målas och lådorna ska oljas och monteras med skenor, men sen så!

Hörngarderober är vi väldigt nöjda med, för den är både användbar och lite mindre än de andra, så den är inte i vägen som ett fyrkantigt avslut skulle ha varit. Här har vi redan hyllor och det är härligt!

Till sist en bild från huvudentrén. Bakom gardinen målas det också färdigt. Bara ett, eller kanske två lager kvar. Och jag är såå nöjd, det blir precis som jag tänkt mig.

Ha en bra dag allihop!

Malin

7 kommentarer:

Gela sa...

Vad mycket inspiration jag fick av att vara inne och titta här. Vi är snart där och skall fundera över hur vi gör med verandan och klädförvaring. Ett är säkert en bänk att stoppa in skor och annat i blir det säkert. Ha en bra dag /Gela

MrsUniversum sa...

En så´n entré/groventré är guld värd! Var sak på sin plats och ingen risk att snava på skor ínnanför dörren.

Lundagård sa...

Men tänk så skönt att ha en sådan vacker groventré! Väggbänken är förtjusande!

Bergagårdens Lina sa...

Vilken härlig groventré! Jag förstår att du skulle vilja använda den mer! En liten fråga: Vad är det för nyans/blandning på färgen du använt? Den var riktigt snygg tycker jag! (Jag är alltid ute efter snygga grå färger...)

ANETTESHUS.COM sa...

Oj,oj, det blir kjempe-flott!! Mange lure løsninger!! Så flinke dere er!! Flott farge på veggene også!!

Klem Anette:)

Lösvirkesbyggarna sa...

Jättefint! Klart att det här skulle kunna vara huvudentré, men inte gör det något att ni får ha det fint även i "vardagsutrymmen". Bänkar på var sin sida om entrédörren står på vår att-göra-lista. Jag längtar nu när jag ser hur fin er blev!
Kram Anna

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Vad härligt med så mkt plats för alla prylar man vill stuva undan! Tycker allt bilderna blev jättebra, verkar som du fått med det mesta.
Hoppas vovven kunde gå ut genom ngn annan dörr annars blev han väl väldig nödig... ;)

Ha det gott!