Google+

torsdag 23 april 2009

Tio lass jord har kommit; trädgård på gång

På baksidan bakom garaget just nu. Det kommer att slutta lite nästan i hela trädgården, men mest här, tror vi i alla fall nu. Det är roligt att göra sin egen trädgård, även om man måste anpassa den till hur det ser ut intill.
Det blivande trädgårdslandet (tror vi)
Det var här vi flyttade stängslet; nu finns det helt plötsligt nya planer för den här delen av trädgården.

Vår kära gamlastuga är fredad från närgångna kossor. Jag och pojkarna lade upp alla stenar som rullat ner från grunden och det ser faktiskt väldigt mysigt ut där redan.

I helgen började vi lite med det stora jobbet att anlägga vår trädgård.Egentligen hade vi inte planerat att börja riktigt än, men så kom den första lastbilen med jord... Jag hämtade mina bidrag, spade och kratta och Martin (hmm) grävmaskinen. Jag är inte speciellt förtjust i denna tingest, men med all jord som ska komma inser jag att det är omöjligt att anlägga utan hjälp av maskiner.

Efter en stund fick Martin fixa med den där#¤¤&# gödselspridaren, för sjuttoisjätte gången. Då tänkte jag passa på att förbereda lite och göra plats för ett lass med jord till vårt blivande trädgårdsland. Jag gjorde min första arbetsdag i fredags sedan lillflickan föddes och kände mig väldigt tillfreds och full av energi. Därför rev jag helt sonika upp en bit taggtrådsstängsel, eller fre, som man säger här, och skulle sedan flytta det lite längre bort. Hur svårt kan det vara, tänkte jag. En ganska låg stund senare kom Martin förbi och sa att jag gjorde fel, eftersom jag inte tagit bort hasparna från stolparna, utan bara dragit med mig allt och frenetiskt börjat banka ner stolparna i de hål jag gjort med ett spett. Jag tänkte att det skulle hindra korna från att gå in i trädgården om de kom, Jag var helt slut, eftersom jag inte vågat ta paus och insåg att jag tagit mig vatten över huvudet och blev faktiskt ganska lättad när Martin tog över. När han var färdig grillade vi korv i vår "nya" trädgård och korna hade jag inte behövt oroa mig för; de låg långt borta i hagen och kom inte fram till oss på hela kvällen.

Jag har inte suttit så mycket och bloggat på ganska länge nu och skulle vilja be om ursäkt till dem vars kommentarer jag inte besvarat. Det är ju riktigt ohyftat att inte svara på frågor, men vi har haft så fullt upp. Och så här långt efteråt känns det lite konstigt att svara, så jag ber om ursäkt istället. Det är inte alls att jag har något emot någon, utan vi har bara mycket runt omkring oss.

Jag skulle också vilja passa på att tacka alla som läser detta. TACK! Det är genom att titta in på alla olika bloggar jag får idéer att göra själv, ofta många fler än jag får får av de inredningstidningar jag prenumererar på. Ni är också en del av drivkraften till att fortsätta den här dagboken över vårt husbygge och om livet här på gården. Om det inte vore någon som läste så skulle det ju inte vara alls så roligt... Under tiden som vi byggt huset har vi fått många kommentarer från vänner och bekanta om att det tar så lång tid och liknande, men med bloggens hjälp har jag kunnat möta människor i liknande situation som oss och också sådana som har ett liknande tankesätt. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att få en sådan positiv respons som vi fått. Jag gläds åt varenda kommentar som ni plitar ner och tar dem till mig. Återigen ett stort TACK!!

8 kommentarer:

Älfgärdet sa...

"...har vi fått många kommentarer från vänner och bekanta om att det tar så lång tid och liknande, men med bloggens hjälp har jag kunnat möta människor i liknande situation som oss och också sådana som har ett liknande tankesätt. ...".
Ja, gud så skönt det är när man hittar likasinnade människor som låter det ta tid! Håller helt med dig. Den drivkraft jag får av att titta in till dig & de andra som jag följer får jag ingenstans annars. Tack själv för massvis med inspiration!
& visst är det rätt skönt när man i tanken kan småle åt de där dumskallarna som undrar varför det aldrig blir färdigt & bara tänka att det är synd om människorna när de inte förstår bättre ;DDD. Så skoj att få planera trädgården ifrån början, men svårt!
Skulle också vilja lassa på lager med jord här, vi har bara lera :(.

Mrs Small Town sa...

Wow, vilka määängder med jord. Tur att ni har maskiner till hjälp :-)

Din blogg är en sann fröjd att följa och inte finns det några krav att den måste uppdateras hela tiden, bara vi får veta hur det går med erat bygge med jämna (eller ojämna) mellanrum :-)

Lycka till med trädgården och med vårbruket (för jag antar att ni börjat...?!)

Kram!
/Sara Small Town

Familjen Andersson sa...

Tar tid???
Jag tycker ni bygger och står i i rasande fart jämfört med vissa *rodnar och ser mig skyggt omkring*

Kerstin sa...

JAg håller med ovanstående talare...tycker det går undan i en rasande fart hemma hos er, ni är så flitiga och duktiga!

Ha nu en härlig helg och njuuut av solen!

Kramar / Kerstin

Anonym sa...

Vad skönt att ni ändå har kommit igång :-) alltid en bra start.

Kram!

ColonialEast sa...

Vad avundssjuk jag blir nu. Vill också ha jord och komma igång ordentligt med trädgården. Kram!!

Gúa sa...

Stor varm kram till dig och mitt hjärtligaste TACK!

Och så njuter jag av att se ert flitiga engangemang. För det har ni. Sånt arbete kräver tid och tålamod. Jag beundrar er!

Må bäst...alltid!

Designe sa...

Ni är såå duktiga! Oj, va ni jobbar! Vilket superfint garage ni har! Det är inte alla som har så fin träpanel och fina dörrar i ett garage! :) Kram