Google+

fredag 20 juni 2008

Hallen uppe

Detta är vårt blivande TVrum/allrum. Det är ett stort rum, 42 kvadrat, men vi hoppas ändå kunna göra det hemtrevligt och få ett rum där vi kan spendera mycket tid. Väggarna är målade med en lite obränd umbra. Foder och fönstersmygar är målade med lite grön umbra i färgen. Golvlister och så småningom också dörrarna ska få samma färg.


Här ska vi sätta upp en kakelugn en gång i framtiden. Vi har en gammal, rund med en krönlist upptill, som ligger och väntar... Men först och främst blir det väl till att få upp den sista pärlsponten och måla färdigt.

Innerdörrarna i huset hittade vi begagnade på en annons och de flesta är väl bevarade. De var täckta med masonitskivor, och flera lager färg, som vi tagit bort. Med lite spackel, slipning och målning kommer de bli jättefina. Men jag tycker i och för sig att de är vackra precis som de är.I ena änden av rummet har vi fem fönster och där är det riktigt härligt att vara. Det kommer nog vara svårt att sätta upp gardigne och hindra ljuset från att flöda in. De här fönstren liknar de som satt på det riktiga gamla mejeriet och är uppdelade i 16 småfönster. Det tar nästan en timme att putsa ett fönster, men det är det värt!

Inga kommentarer: