Google+

lördag 27 september 2008

Bilder från Gamlastugan

I ett tidigare inlägg visade jag en bild av vårt hus från 1700-talet. Hur det ser ut kan du se här.
Följande bilder visar lite mer detaljerat hur det ser ut just nu.


Utsikt från vårt hus. Man ser baksidan av gamlastugan, som ofta använder den till att klia sig på och slicka på stenarna under huset.

Det vackra handtaget sitter på dörren till köksingången, som vetter åt vårt håll. Det är fantastiskt att ett trähandtag kan hålla så länge. Vilket virke!


Ett av alla fönster, som behöver en rejäl renovering. Just detta fick det dock en del glas i fortfarande. På den här sidan av huset är det hål rakt genom taket och man ser tydliga spår av det på väggarna här på nedervåningen också. Fukten skadar huset enormt mycket och det går fort utför...

Ett underbart arbete på ett beslag på dörren ner till potatiskällaren.


Den ena trappan upp är lite farlig att gå i. Vissa trappsteg ligger inte där de ska, så man får hoppa över dem om man ska gå den här vägen. Annars hamnar man i potatiskällaren...Det här rummet har nog varit det finaste rummet i huset. Nu sviktar taket förrädiskt när någon går på övervåningen. De flesta lager tapeter har släppt från väggarna och hänger ner, så man bara ser baksidan. Jag har försökt att sparaen liten bit av alla lager tapet jag hittat, men det är inte så lätt, för de är väldigt porösa och det är många lager att få isär.


I köket finns den här spisen. Den tar nog upp en fjärdedel av köket skulle jag tro, men en del av det kanske beror på att den fallit ihop och delar av skorstenen har också ramlat ner. HÄr finns det mycket att göra.


Det står också en gammal kamin i täljsten i köket. Det skulle vara jättekul om den kom till användning i något av husen. Såna här kaminer ska ju ge en härlig och långvarig värme. Men då behöver den en rejäl uppfräschning först.

2 kommentarer:

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

Du er bare så utrolig flink å ta vare på gamle saker og restaurere...det liker jeg !
Det kommer nok til å bli en drøm fra svunne tider det huset deres, når det er ferdig.

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja OJ va mycket det finns att göra! Hoppas att ni hinner före tidens tand!
Det är bra med mycket skåp att gömma undan både det ena och det andra i! Det är inte bara vattenkannor som kan behöva döljas : )
Kram Anna