Google+

söndag 28 september 2014

Bortajobb

Ibland, eller ganska ofta tror jag, kommer jag med olika idéer, och glömmer bort att vi nog ser på byggandet på lite olika sätt, jag och min sambo. För min del är våra olika olika små projekt mer som en hobby, som man gör bara för att man vill och har möjlighet. Men för Martin är ju det här med byggande vardagsmat; det är det han gör många dagar på året. Därför är det inte alltid vi är lika entusiastiska till alla saker jag kommer på. 
Kanske var det för att resten av familjen skulle få en inblick i vad han håller på med som jag föreslog att vi skulle åka och titta på bygget han håller på med. Projektet Martin och hans bor håller på med är en gård som bara haft en ägare innan och inte renoverats speciellt mycket sedan den byggdes runt 1920. De håller som bäst på att restaurera brygghuset, som nu ska byta skepnad och bli en liten bostad för någon. De har gjort ett litet utbygge för toalett och tvätt, men det är nog på insidan som den största förändringen skett.
Utbygget

Framsidan med fina dubbeldörrar

Det blivande köket

...och här finns givetvis vedspis och bakugn...

... och på andra sidan murstocken en kamin, som finns i vardagsrummet

De har försökt att spara det som har gått, men det är tyvärr inte så mycket eftersom det inte var en bostad tidigare

På ovanvåningen har det blivit nytt, för där fanns ingenting tidigare

Det kommer bli en ganska öppen planlösning, men de kommer samtidigt att försöka bygga in en del förvaring och därmed få färre synliga stolpar, som den här i förgrunden.


Trappan i dagsläget. Den ska nog bytas ut, tror jag...

Innan de började med brygghuset fixade de i ordning ladugården en del. Men taket har de INTE varit iblandade i! Då hade det varit något annan än färdiga plåtskivor... Hua

De fick byta en del panel och göra i ordning grunden, som glidit isär och gjort hela ladugården sned. Och de passade också på att gräva ur och dränera gårdsplanen och sedan lägga grus istället, för vattnet hade runnit under ladugården tidigare. 

När det är färdiga med brygghuset har de det riktiga bostadshuset kvar, och det kanske blir det allra roligaste, för här finns det mycket original att ta till vara och få inspiration av! Här är en bild på baksidan, men det får bli fler inlägg om den här mysiga gården och då blir det från framsidan också, jag lovar!
De har tidigare också grävt ner avlopp och anlagt en del av trädgården, rivit ett hus och byggt om garaget, så det är mycket som händer på den här gården. Och jag kan konstatera att jag har varit dålig på att hälsa på Martin på jobbet...


Ha en riktigt härlig höstdag!

Malin

Inga kommentarer: